Mazón: "L'arquitectura és el senyal d'identitat d'un territori i Alacant, fins hui, no posseeix un model d'edificació propi"

La I Jornada d’Arquitectura Mediterrània, Sostenibilitat i Fons Next Generation ha servit com a marc per a reivindicar l’arquitectura alacantina com a senyal d’identitat

Mazón: "L'arquitectura és el senyal d'identitat d'un territori i Alacant, fins hui, no posseeix un model d'edificació propi"
17/10/2022 -

Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant, ha presentat la I Jornada d’Arquitectura Mediterrània, Sostenibilitat i Fons Next Generation i no ha volgut perdre l’oportunitat per a reivindicar un model arquitectònic propi, ja que, assegura, “l’arquitectura és el senyal d’identitat d’un territori i Alacant, fins hui, no posseeix un model d’edificació propi”.

Per part seua, el president ha remarcat el “moment crucial” en el qual es troba Alacant a causa de les “diverses crisis” que s’han succeït en els últims anys i que una possible arquitectura pròpia, mediterrània i sostenible pot ajudar la província a prosperar.

Així mateix, Mazón ha recalcat que a Alacant hi ha un “gran talent” en matèria d’arquitectura i, també una “gran capacitat d’interlocució” entre els diferents col·legis i organitzacions, ja que, en cas contrari, no es podria dur a terme trobades com aquestes jornades. D’altra banda, ha manifestat que la sostenibilitat moltes vegades, està estigmatitzada i assegura que “no és una càrrega contra la competitivitat”.

Quant als objectius d’aquest simposi, des de la Diputació provincial han deixat en clar que volen que la I jornada d’Arquitectura Mediterrània, Sostenibilitat i Fons Next Generation servisca com a precedent per a demostrar que existeixen altres models arquitectònics més enllà dels estandarditzats.

Quant a l’esdeveniment, ha comptat amb intervencions de professionals com Javier Gutiérrez, titular d’infraestructures; José Ramón González de Zárate, diputat d’Arquitectura; els diputats provincials Alejandro Morant, Javier Sendra i Juan de Dios Navarro, entre altres.

Durant la trobada, Javier Gutiérrez, ha destacat que s’ha començat amb l’elaboració d’una guia arquitectònica que recull els valors mediterranis de manera sostenible, posant l’accent que, Alacant, posseeix unes condicions úniques que no estan recollides en la normativa europea.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 20 =