El sector del transport de viatgers d'Alacant convoca una vaga del 24 al 28 d'abril

Els aturs al servei es convocaran entre el 24 i 28 d’abril de 7 a 9.30 hores

El sector del transport de viatgers d'Alacant convoca una vaga del 24 al 28 d'abril
21/03/2023 -

El sector del transport de viatgers de la província d’Alacant (que inclou a conductors de línia regular, els serveis escolars, universitaris i el transport discrecional) ha anunciat diverses jornades d’aturs durant el mes d’abril. D’aqueixa manera, els sindicats UGT i CCOO han convocat aturs parcials els dies 24, 25, 26, 27 i 28 d’abril que es duran a terme de 7 a 9.30 hores cada dia.

Encara així, els aturs podran convertir-se en indefinits a partir del 2 de maig si no s’arriba a un acord entre la patronal i els sindicats. La vaga ha sigut convocada a causa de la ruptura de les negociacions del conveni col·lectiu. Unes reunions en les quals els principals temes van ser millorar les condicions laborals i salarials dels professionals que condueixen un d’aquests autobusos.

Precisament, la millora de les condicions salarials és una de les reivindicacions clau del sector. En aqueix sentit, les organitzacions sindicals aposten per una pujada dels salaris per a adaptar-se a l’increment de l’IPC que va augmentar un 5,7% en 2022 i com a conseqüència, es va encarir també el cost de vida”.

Els sindicats també es queixen de les jornades laborals de fins a 15 hores si se sumen els temps de conducció els temps de presència, el descans diari de nou hores i els talls de jornada. Uns aturs que UGT i CCOO expliquen que poden arribar a ser de quatre hores, no estan retribuïts i dificulten la conciliació entre la vida personal i la vida laboral.

“Sol·licitem la compressió i demanem disculpes a totes les persones que puguen veure’s afectades per aquesta mobilització, però no ens han deixat una altra alternativa. Per un salari just i dignificació de la professió”, expressen des de les organitzacions UGT i CCOO.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × 4 =