La pluja impedix la Trobada entre el Crist Ressuscitat i la Verge de l'Alegria en la plaça de l'Ajuntament

Barcala: “La Setmana Santa, malgrat les suspensions per la climatologia, ha sigut un èxit rotund amb milers de persones als carrers i un augment notable de confrares”

La pluja impedix la Trobada entre el Crist Ressuscitat i la Verge de l'Alegria en la plaça de l'Ajuntament
31/03/2024 -

La previsió de pluges durant la matinal d’este diumenge ha impedit la Trobada entre el Crist Ressuscitat i la Verge de l’Alegria en la Plaça de l’Ajuntament d’Alacant. La climatologia adversa ha obligat a suspendre les desfilades processionals que anaven a eixir des de la cocatedral de Sant Nicolás i la basílica de Santa María. La decisió l’han anunciada en sengles comunicats la Junta Major de Setmana Santa i la Germanor de l’Alegria. Una Eucaristia, oficiada pel canonge de la Cocatedral, José Navarro, ha posat el punt final a la Setmana Santa 2024 a Alacant.

L’alcalde Luis Barcala, que ha assistit a esta cerimònia religiosa, ha ressenyat que “esta Setmana Santa, malgrat les tres suspensions del Dilluns Sant i de la Trobada d’este Diumenge de Resurrecció, a causa de la pluja, ha suposat un èxit. Mai havia vist tantes persones al carrer esperant el pas de les desfilades o processionant, com a portants, germans de fila o dames de mantilla. Ho vaig dir en el Pregó que vaig pronunciar en el Teatre Principal i em reafirme: la Setmana Santa està en la seua Edat d’Or. I això és gràcies al treball de la Junta Major i als dels integrants de cadascuna de les vint-i-set confraries i germanors. Els agraïsc la ingent tasca que realitzen per a, al mateix temps, promocionar Alacant com a destinació turística en estes dates”.

A la conclusió de la cerimònia, els portants del Crist Ressuscitat han portat el tron, per la nau central, fins al pòrtic de la Cocatedral. En eixe moment, i interpretat amb un solo de trompeta i violí, s’ha escoltat l’Himne Nacional. El cor de la Cocatedral ha interpretat, durant el curt recorregut, composicions al·lusives a la Resurrecció.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × four =