Alcoi aconsegueix 4,7 milions d'euros per a implantar la zona de baixes emissions

En la segona convocatòria d’ajudes del Ministeri de Transports, la ciutat ha aconseguit dos milions d’euros més per a desenvolupar cinc projectes de mobilitat

Alcoi aconsegueix 4,7 milions d'euros per a implantar la zona de baixes emissions
28/04/2023 -

Alcoi aconsegueix el 100% de l’import sol·licitat, 2.046.987,14 euros, del total de 24,8 milions d’euros reeixits de les ajudes dels Fons Europeus, 4.717.085,3 euros són per a la implantació de zones de baixes emissions.

Així s’ha publicat hui en la resolució provisional de la secretària general de Transports i Mobilitat de concessió de la segona convocatòria del programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-NextGenerationUE.

Els projectes que es duran a terme gràcies a aquestes ajudes són la reurbanització de l’accés Oest, és a dir, la connexió entre el Barri de Batoy i Santa Rosa, millorant tot el carrer i incloent la implantació de carril bici que connectarà amb l’existent en l’eix ciclopeatonal.

La zona del riu també serà un punt important dins d’aquestes ajudes amb dos projectes. Un de millora de l’accessibilitat del passeig Passeig Juana Moreno i entorn, permetent una actuació per a revitalitzar aquesta zona que es complementarà amb la instal·lació d’un ascensor que unirà el passeig de Cervantes amb el llit del riu, facilitant d’aquesta manera l’accés a la zona.

El quart projecte és molt important per a la millora de la mobilitat sostenible de la ciutat, consisteix en la implementació d’una xarxa d’aparcaments vigilats per a bicicletes.

Finalment el cinqué projecte que es realitzarà és el de la millora de l’accessibilitat en l’àmbit de la conversió en zona de vianants del centre urbà d’Alcoi, en concret als carrers Joan Cantó, Diego Fernandez Montañés i Bartolomé J. Gallard.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − five =