Tourist Info d'Alcoi oferirà a diari el servei de vídeo-interpretació a les persones sordes o amb discapacitat auditiva diàriament

Fins ara oferia aquest servei un dia a la setmana i és una eina que millorarà l’atenció de les persones sordes que visiten Alcoi

Tourist Info d'Alcoi oferirà a diari el servei de vídeo-interpretació a les persones sordes o amb discapacitat auditiva diàriament
21/07/2023 -

Alcoi posa en marxa al costat de la resta d’oficines de turisme de la Comunitat Valenciana un projecte pilot, en el qual s’oferirà el servei de vídeo-interpretació a les persones sordes o amb discapacitat auditiva.

El servei consisteix en la interpretació simultània o consecutiva, per mitjans audiovisuals, de les demandes d’informació turística presencials de turistes sords o amb discapacitat auditiva, i la resposta a aquestes demandes pel personal de les Oficines Tourist Info, bé en la llengua de signes espanyola (LSE), bé en codi internacional compartit o llengua de signes britànica -BSL-, segons corresponga.

El servei es prestarà per a tota la Xarxa Tourist Info en format en línia i estarà disponible fins al 31 de desembre d’enguany, en horari de 10 a 14 hores, de dimarts a dissabte a través de la plataforma SVIsual, propietat de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD C.V.), organització no governamental, sense ànim de lucre, i empresa adjudicatària d’aquest servei. Alcoi oferia ja aquest servei, des de juliol de 2017, els dilluns i a partir d’ara el servei s’amplia des del dimarts fins al dissabte i fins al 31 de desembre.

L’usuari podrà ser atés presencialment pel personal de Tourist Info, que accedirà a la plataforma SVIsual des d’un dispositiu proveït de Webcam i cascos/auriculars amb micròfon, i realitzarà l’anomenada al servei SVIsual. L’agent vídeo-intèrpret que atenga la crida de vídeo durà a terme la interpretació corresponent entre el personal de Tourist Info i la persona sorda, possibilitant la comunicació entre tots dos.

D’altra banda, Alcoi al costat dels destins de Peníscola, Castelló i Sogorb ha sigut seleccionat en el pilotatge per a la posada en marxa d’aquesta eina que millorarà l’atenció de les persones sordes que visiten la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eleven + 8 =