Coves impressionants per a visitar a Alacant

Les 5 coves repletes d’història que no et pots perdre a la província d’Alacant

Coves impressionants per a visitar a Alacant
21/01/2022 -

Alacant i els seus voltants està plagada de coves tremendament valuoses pel seu valor arqueològic i per la seua història. Embolicades per un halo misteriós, milers d’amants de la naturalesa i del senderisme acudeixen a visitar aquests racons tan particulars. Per això, des d’Alacant Extra hem seleccionat les 5 coves més impressionants d’Alacant per a visitar durant el cap de setmana.

Coves de canelobre

Les Coves de Canelobre es troben en el municipi de Busot, a 700 metres d’altitud en la serra Cabeçó D’Or.

Durant els seus 80.000 m² es pot apreciar com l’aigua ha format impressionants figures en les roques de la cova. Estalactites, estalagmites, columnes… Totes elles creades amb el pas dels anys. Cal destacar que la cova compta amb una famosa formació anomenada “La Sagrada Família”, una formació rocosa que mesura més de 25 metres d’altura; i “El Canelobre”, una estalagmita que es va formar fa més de 100.000 anys. A més, dins de la cova es pot observar una de les voltes espanyoles més altes.

Per als més iniciats en espeleologia, les Coves del Canelobre també tenen unes certes zones més amagades per a explorar cada racó.

Es tracta d’una experiència única que endinsa als visitants en tota la història i tots els detalls de la cova mitjançant una visita guiada. El preu per als adults és de 8 euros (a partir de 14 anys), però compten amb tarifes reduïdes per a persones amb discapacitat, xiquets i estudiants.

https://turismobusot.com/entradas-para-las-cuevas-del-canelobre/

Coves del Canelobre. Turisme Busot

Cova de les Calaveres

La Cova de les Calaveres està situada en el vessant nord de la muntanya Segili, en el terme municipal de Benidoleig.

Famosa per ser una de les coves més antigues de la Comunitat Valenciana, aquesta gruta submergeix a tot aquell que la visita en un temps passat per a conéixer com vivien els nostres avantpassats de fa més de 100.000 anys.

La cova té més de 900 metres de longitud i en ella s’han trobat diferents restes arqueològiques; entre ells 12 calaveres que donen nom a aquesta famosa gruta.

A més, compte una llegenda popular que el Rei Ahli Floridura es va amagar en aquesta cova per a ocultar-se del Cid Campeador i va quedar atrapat en el seu interior al costat de 150 dones. No obstant això, se sap que quan la cova es va descobrir en 1768, les restes humanes que es van trobar pertanyien a uns agricultors musulmans que van quedar atrapats mentre buscaven aigua en l’època medieval.

Aquesta visita és un imprescindible a la província; ja que malgrat ser un recorregut que es fa per lliure, tot el recorregut conté panells informatius amb dades significatives i curiositats sobre la cova.

Les coves estan obertes al públic de dilluns a diumenge, des de les 9.00 fins a les 18:00h. No obstant això, l’entrada no és lliure. Els adults han de pagar 3,90 euros; i els xiquets 2 euros. En cas d’acudir en grup, el preu pot variar i és recomanable consultar-lo.

http://cuevadelascalaveras.com/informacion/

Cova de les Calaveres

Cova de l’Aigua

La Cova de l’Aigua és una visita imprescindible per als amants del senderisme; ja que només es pot arribar a ella mitjançant una ruta que parteix des del nucli urbà de Dénia.

Es tracta d’una de les coves més visitades del municipi per ser un recorregut senzill i relativament curt; però que regala unes vistes espectaculars de Dénia. Repleta d’història, la gruta es compon de dues estades i un xicotet estany.

L’entrada de la cova té una xicoteta inscripció romana que data de l’any 238.d.C; encara que gràcies a les restes trobades en el seu interior se sap que en l’època ibera ja era utilitzada.

Encara que l’entrada és completament lliure, es recomana no accedir a ella en dies plujosos o posteriors ja que les filtracions encara estan actives i pot trobar-se entollada o amb degotejos.

Cova de l’Aigua. Denia.net

Cova de l’Or

La Cova de l’Or, situada a quasi 700 metres sobre el nivell de la mar, es troba en el municipi de Beniarrés.

L’interior de la cova recull un important jaciment arqueològic que ha suposat un dels pilars fonamentals per a l’estudi del Neolític en la Península Ibèrica. En el seu moment, a mitjan VI mil·lenni a.C, aquesta cova va ser un lloc de referència social per als pobladors que van començar a practicar l’agricultura i la ramaderia.

La Cova de l’Or, donat el seu gran valor històric, ha sigut ambientada per a facilitar l’aprenentatge de l’estil de vida que portaven els nostres avantpassats. A més, les vistes que es poden observar des de la seua localització són increïbles.

Com a recomanació, per al total coneixement de la història d’aquesta cova declarada Bé d’Interés Cultural, el recorregut pot iniciar-se des del Centre d’interpretació de la localitat.

https://youtu.be/pf2uj62eldm

Cova del Rull

Cova del Rull. Ajuntament de la Vall d’Ebo

La Cova del Rull té 220 metres de longitud i permet descobrir les diferents formacions que alberga la cova en un recorregut circular ben il·luminat.

Situada en el municipi alacantí de La Vall d’Ebo, la Cova del Rull està repleta d’estalactites i estalagmites de diferents colors. Durant la visita, que és necessàriament guiada, es poden apreciar totes les formacions capritxoses que ha deixat el pas de l’aigua sobre les roques durant milers i milers d’anys. A més, és una de les poques coves del llevant espanyol que encara continua amb el procés de formació actiu.

I si aquesta visita us deixa amb ganes de descobrir altres racons; molt prop de la Cova del Rull es troba també altres grutes d’interés com són la Cova Fosca, Els Turrudanes, l’Avenc Ample… que contenen gravats prehistòrics i pintures rupestres.

Cal recalcar que actualment la cova està tancada, però tornarà a rebre visites el 15 de febrer. L’horari d’obertura va variant segons l’època de l’any, per la qual cosa és recomanable visitar la seua pàgina web abans d’acudir. L’entrada general són 4 euros; mentre que per a jubilats i xiquets (de 3 a 14 anys) el preu es redueix a 2,70 euros.

LA COVA DEL RULL

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 13 =