Elda renova govern socialista amb Ruben Alfaro al capdavant

La capital del Vinalopó repeteix govern socialista amb 12 regidors, 9 els populars, Vox 2 i Compromís 2

Elda renova govern socialista amb Ruben Alfaro al capdavant
29/05/2023 -

Després d’un intensa cita amb les urnes, Elda renova el govern socialista després d’un diumenge on l’electorat eldense ha proporcionat una majoria al PSOE, on Rubén Alfaro revalida el seu mandat i podrà donar continuïtat a tots els projectes iniciats durant aquests quatre anys en la capital del Vinalopó. Això sí, perdent una mica de força el que suposarà la necessitat de pactar amb Compromís.

Els socialistes, amb Rubén Alfaro al capdavant, es posicionen de nou com a força més votada amb un total de 12 regidors i 44,47% dels vots que els situaria a l’Ajuntament eldense. Un diferència un regidor respecte als 13 de les anteriors cites electorals on els socialistes van aconseguir la majoria absoluta amb 10.157 vots, la qual cosa es tradueix en un 40,23%. En aquest sentit, aquesta situació relegaria de nou al Partit Popular a un segon lloc, liderat per Paco Sánchez, on el partit ha obtingut 9 regidors, consolidant-se com una de les forces més votades en el municipi del Vinalopó però que, no ha sigut suficient per a aconseguir l’alcaldia. Veiem a més, que els populars han experimentat una notable millora respecte als anteriors comicis on van obtindre 4.584 vots, un 18,16%, i 5 regidors. Aquest fet posiciona al PP com una força política rellevant, no obstant això. No aconseguint arrabassar el comandament als socialistes.

Per part seua, Compromis, aconsegueix també tindre dos edils a l’Ajuntament el que els permetrà governar amb els socialistes.

Asu vegada, la presència política de Vox quedaria projectada com a tercera força política més votada, i aconseguiria un eil, igualant quasi el resultat que ja va obtindre en 2019 amb 1.407 vots per part de l’electorat, suposant un 5,57% i un regidor a l’Ajuntament d’Elda

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

thirteen − 3 =