Elda rebrà 69.097 euros del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

L’ajuda del Govern Central, que augmenta un 320% respecte de l’any anterior, permetrà desenvolupar campanyes de prevenció de la violència masclista

Elda rebrà 69.097 euros del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere
02/08/2023 -

L’Ajuntament d’Elda rebrà una subvenció de 69.097,12 euros procedents dels fons del Ministeri d’Igualtat per al compliment del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere. Aquestes subvencions estan assignades als Ajuntaments per a programes dirigits a l’erradicació de la violència de gènere i per al desenvolupament de noves o ampliades competències reservades a les entitats locals en aquest Pacte d’Estat.

Per a la distribució d’aquests fons s’ha tingut en compte el número habitants, els municipis incorporats al Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VIOGEN), i en els quals estan empadronades víctimes usuàries del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO).

L’ajuda del Govern Central arribarà de manera immediata en un únic pagament i els municipis disposen fins al 30 de juny del 2024 per a la seua execució. Cada Ajuntament pot triar com destinar aqueixos diners, encara que el focus es posarà especialment en la formació, la prevenció i el treball per la igualtat.

Durant l’any passat, aquestes aportacions del Govern d’Espanya han permés dur a terme activitats de sensibilització i prevenció de les violències masclistes en els centres educatius i altres dirigides al conjunt de la població, així com el manteniment del Punt de Trobada Familiar Municipal.

L’edil de l’àrea d’Igualtat, David Guardiola, ha afirmat que “l’increment de la quantia ens permetrà continuar realitzant accions i campanyes de prevenció de la violència masclista i també posar en marxa recursos per a millorar l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles a càrrec”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nine − 1 =