Més de 70 persones a Elx gaudeixen del servei de respir familiar aquest estiu

Aquest divendres s’ha celebrat la festa de clausura a la platja d’Arenals del Sol

Més de 70 persones a Elx gaudeixen del servei de respir familiar aquest estiu
25/08/2023 -

Aquest divendres s’ha celebrat la festa de clausura del servei de respir familiar d’estiu dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual i que es duu a terme cada any durant els mesos de juliol i agost a la platja d’Arenals del Sol. Una festa a la qual també ha assistit l’edil d’Educació i Discapacitat, María Bonmatí, qui ha destacat la importància d’aquest programa com una alternativa d’oci i gaudi per a aquestes persones a l’estiu, però també una possibilitat real de conciliació per als seus familiars.

Al llarg dels mesos de juliol i agost han participat en aquest servei un total de 74 persones amb discapacitat intel·lectual, de les quals tres d’elles presentaven mobilitat reduïda, i per a atendre-les el programa ha comptat amb sis monitors. Els participants s’han distribuït en quatre quinzenes segons la preferència dels sol·licitants. Aquest servei conté a més un programa de recollida dels participants en diferents punts de la ciutat, per al que es disposa de tres furgonetes de 9 places, que són ocupades per un total de 7 usuaris i 2 monitors, i una d’elles adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

La jornada començava a les 9 amb la recollida dels usuaris i l’arribada a la platja. Allí gaudien de l’esmorzar d’activitats de treballs manuals, dinàmica i passejos. No faltava el bany a la platja, la dutxa i la recollida de tot el material abans de la tornada a casa a partir de les 13.00 hores. Al final de cada quinzena s’ha fet un esmorzar especial on els participants han portat una mica d’aperitiu i refrescos per a compartir amb tots els companys.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + 19 =