Elx explora la rehabilitació de l'entorn del Mercat Central a través de fons europeus

L’alcalde Pablo Ruz es reuneix amb el secretari autonòmic d’Habitatge per a tractar, a més, projectes com la renovació del barri de Sant Antón o la promoció d’habitatges per a lloguer assequible

Elx explora la rehabilitació de l'entorn del Mercat Central a través de fons europeus
10/11/2023 -

L’Ajuntament d’Elx i la Generalitat Valenciana tracten d’acostar postures en matèria urbanística. L’alcalde del municipi, Pablo Ruz, acompanyat de l’edil d’Estratègia Municipal, Francisco Soler i el gerent de l’empresa municipal Pimesa s’ha reunit aquesta setmana amb el secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, per a abordar diferents projectes que cataloguen “d’essencials ” per a la ciutat.

Un dels temes tractats va ser la conclusió del projecte de renovació urbana del barri de Sant Antón. Després de la finalització de les obres dels tres primers edificis, i amb l’habitació en marxa, l’objectiu és “impulsar com més prompte millor la tercera i quarta fase d’aquest projecte de rehabilitació integral”, ha apuntat Ruz.

Així mateix, també es va posar sobre la taula un projecte nou, una de les apostes de l’actual govern municipal bipartit (PP i Vox), com és la rehabilitació de l’entorn del Mercat Central com un “element dinamitzador”, a través de l’adequació estètica de les façanes i l’eficiència energètica. “Es tracta d’un projecte essencial i volem treballar a aconseguir una subvenció dels fons europeus Next Generation”, ha assenyalat l’alcalde en referència a la trobada.

mercado central elche

Image de la reunió mantinguda aquesta setmana.

A més, l’alcalde va plantejar al secretari autonòmic d’Habitatge la promoció d’habitatges amb lloguer assequible en diversos punts de la ciutat com el sector E-5 o l’E-27. Des de l’Ajuntament apunten que ha sigut una reunió “molt productiva”, mentre que l’alcalde ha afegit que “existeix la màxima disponibilitat per a buscar fórmules amb les quals desembossar projectes i trobar el millor bé per a Elx”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 1 =