Elx podria tindre una ruta d'alta velocitat per a viatjar a Madrid i Múrcia a partir de 2024

L’ajuntament demanarà a Adif que inicie un estudi per a comprovar si és viable que els trens de Ouigo arriben a l’estació d’alta velocitat il·licitana

Elx podria tindre una ruta d'alta velocitat per a viatjar a Madrid i Múrcia a partir de 2024
20/07/2023 -

L’augment dels operadors ferroviaris d’alta velocitat en el mercat provoquen que també s’incrementen les rutes i les opcions per a viatjar amb tren entre ciutats. Precisament, una de les últimes companyies d’alta velocitat, i a més de baix cost, que ha posat en marxa el trajecte amb tren entre Alacant i Madrid ha sigut Ouigo.

No obstant això a l’entrada en servei d’aquesta connexió que facilita els desplaçaments entre la capital d’Espanya i la província d’Alacant, la ciutat d’Elx vol fer un pas més enllà i reivindica que els trens de Ouigo també tinguen el seu punt d’origen i destinació a Elx. Així, Pablo Ruz, alcalde d’Elx, es va reunir ahir amb Hélène Valenzuela, directora general de Ouigo España, i va mostrar el seu compromís perquè l’alta velocitat també puga arribar a la ciutat.

L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, ha assenyalat que l’Ajuntament mitjançarà amb Adif per a “desembossar la sol·licitud de l’operadora d’Alta Velocitat Ouigo i que comence a operar en la línia Madrid-Elx-Múrcia a partir de 2024”. “Per a Elx és essencial comptar amb aquesta connexió i ampliar les frecuenciascon Madrid. Necessitem estar més i millor connectats i que els ilicitanospodamos fer un ús  eal de l’estació de l’AVE a Matola”.

Reunió entre Ouigo i l’equip de govern d’Elx

Ruz ha assenyalat que “connectar Elx amb la capital d’Espanya és un deure moral de la corporació municipal, i a més fer-ho amb un horari viable”. D’aquesta manera, es vol connectar aquestes ciutats en 2 hores i 20 minutos amb dues anades i dues voltes, intentant que una d’elles siga a primera i última hora del dia.

“Elx mereix més connexions directes. És una ciutat amb molta activitat turística i de negoci”, va destacar Valenzuela qui va anunciar al seu torn que Ouigo ja ha fet una petició a Adif perquè es ponag en marxa un estudi que permeta analitzar les possibilitats que s’inicie aquest nou trajecte entre Madrid, Elx i Múrcia a partir de 2024.

Més informació

2 comentaris

  1. Paco Garrido
    Paco Garrido de juliol 20, 20:57

    Para cuándo el Palacio de Congresos de Alicante. Con el cambio de presidente en la Diputación se ha quedado estancado???

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve − ten =