Elx exigeix la creació d'una Patronat Nacional per a excavar la Alcudia

L’alcalde, Pablo Ruz, insisteix que la ciutat no renúncia a l’exhibició temporal de la Dama, amb informes similars als de 2006

Elx exigeix la creació d'una Patronat Nacional per a excavar la Alcudia
06/09/2023 -

L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz ha comparegut públicament aquest matí per a informar de la reunió mantinguda ahir en el Ministeri de Cultura, amb el Ministre en funcions, Miquel Iceta i els tècnics de l’organisme.

L’Alcalde d’Elx ha posat sobre la taula els dubtes que van quedar sobre l’informa tècnic que avisa d’un “presumpte” risc de la peça en el trasllat “qui signa l’informe tècnic? quins tècnics?. Es tracta i així ens ho va reconéixer el mateix Ministre d’una decisió política la de no permetre el trasllat de la Dama a Elx, igual que ho va ser en 2006, amb informes semblants quan es va decidir el trasllat de la Dama a Elx”.

Pablo Ruz ha reiterat en què “no deixarem d’insistir, amb aquesta administració o amb la qual vinga, perquè se’ns cedisca la Dama temporalment. Existeix un deute evident entre el Ministeri de Cultura i la ciutat d’Elx, per aqueix motiu hem exigit la creació d’un Patronat Nacional en la Alcudia per a finançar les excavacions del patrimoni arqueològic que queda pendent en la zona”.

La presència del Ministeri de Cultura en els espais arqueològics ha de ser permanent, i “ha de ser a través d’un Patronat o d’un Consorci, no podem fer-lo a través d’un conveni”.

Durant la trobada, Ruz i la regidor de Cultura, Irene Ruiz van fer referència al Misteri d’Elx que ha de poder tindre una línia d’ajudes directa i assegurada de manera anual, i no a través de “la lliure concurrència i no nominativa” com ocorre eh l’actualitat.

Ministeri de Cultura i Ajuntament s’han emplaçat a continuar treballant per a poder posar en marxa, com més prompte millor la fórmula de cooperació que permeta continuar treballant en la Alcudia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × three =