Elx suspén provisionalment les noves llicències de plantes fotovoltaiques fins a aprovar una ordenança municipal

La nova regulació vol compatibilitzar la instal·lació d’energia renovable amb la protecció del territori, paisatge i patrimoni del camp il·licità

Elx suspén provisionalment les noves llicències de plantes fotovoltaiques fins a aprovar una ordenança municipal
08/09/2023 -

Aquest divendres s’ha constituït la Taula de Treball sobre la regulació d’energies renovables en el medi rural d’Elx. Una primera reunió en la qual s’ha destacat la voluntat del govern municipal de crear una regulació sobre la implantació de les instal·lacions d’energia fotovoltaica en el terme municipal i que hui dia era inexistent.

Aquesta regulació municipal ha de portar amb si la suspensió de llicències de noves plantes fotovoltaiques amb l’objectiu de facilitar l’estudi per a la reforma de l’ordenació urbanística d’energia renovable en sòl no urbanitzable.

Des de la regidoria d’Estratègia Municipal consideren necessària la redacció i aprovació d’una nova regulació municipal “que compatibilitze la instal·lació d’energia renovable pels seus beneficis per al medi ambient amb la protecció del territori, paisatge i patrimoni del camp d’Elx”, ha subratllat l’edil de l’àrea, Francisco Soler.
La Taula de Treball ha estat constituïda pels grups polítics del PSOE i Compromís; l’edil de Pedanies, Raúl Sempere; les associacions empresarials CEDELCO, APEME i ADR, a més de la plataforma d’afectats i presidida pel vicealcalde i edil d’Estratègia Municipal, Francisco Soler.

Segons l’edil, amb la creació d’aquesta Taula de Treball es compleix amb la moció que va presentar el grup municipal del PP en el ple del passat mes de març i que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

six + 7 =