Elx instal·la més de 750 plaques solars en centres educatius

 Es tracta d’una actuació per a millorar l’eficiència energètica dels edificis finançada al 50% per la Unió Europea

Elx instal·la més de 750 plaques solars en centres educatius
28/02/2024 -

L’alcalde, Pablo Ruz, al costat dels regidors de Servicis Públics i Educació, Claudio Guilabert i María Bonmatí, han visitat este dimecres les obres que s’estan realitzant en el CEIP Clara Campoamor i que permetran l’autosuficiència energètica del centre.

Els treballs arribaran, a més, a altres sis col·legis de la ciutat perquè tots ells compten amb energia renovable. Es tracta d’una actuació de 442.000 euros i emmarcada dins de l’estratègia Edusi, finançada en un 50% per la Unió Europea.

Les obres consistixen en la instal·lació de plaques solars en la coberta dels centres. En total s’instal·laran 754 plaques solars que milloraran considerablement l’eficiència energètica. Concretament, en el CEIP Clara Campoamor s’estan col·locant 152 panells, així com dos inversors trifàsics de 40 quilowatts cadascun.

L’alcalde ha assenyalat que “l’eficiència energètica és un compromís de l’administració pública” i ha afegit que “la idea no és només limitar-nos a estos set centres educatius, sinó dotar en un futur a tots els edificis públics de plaques fotovoltaiques per a millorar l’autoconsum”.

La resta de centres educatius on s’està duent a terme la instal·lació de plaques solars són el CEIP Princesa d’Astúries, CEIP León Felipe, CEIP Julio M. López Orozco, CEIP Vicente Blasco Ibáñez, CEIP Reis Catòlics y CEIP Antonio Machado.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − nine =