Les Fogueres de Sant Vicent del Raspeig, més inclusives i accessibles

Les Fogueres de Sant Vicent del Raspeig, més inclusives i accessibles
21/07/2022 -

Enguany, les Fogueres de Sant Vicent del Raspeig són més accessibles i inclusives. Aquesta iniciativa està promoguda per l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, a través de la Regidoria de Benestar Social i el Departament d’Igualtat i Integració, en col·laboració amb la Regidoria de Festes i la Federació de Fogueres i Barraques.

Entre les accions d’aquest projecte, es troba la traducció simultània en llengua de signes dels actes institucionals, com el que es va dur a terme durant el Pregó Oficial. Així mateix, també inclou la instal·lació de panells explicatius en braille en les Fogueres Oficials Infantil i Adulta, així com codis QR per a l’escolta en format àudio i de lectura fàcil per a les persones amb dificultats cognitives.

A més d’això, des de l’escalinata de la plaça d’Espanya fins a les Fogueres oficials s’ha traçat un recorregut lliure de barreres arquitectòniques i senyalització de recorreguts alternatius. Aquest camí porta als panells informatius en braille, lectura fàcil i codi QR audible de tots dos monuments. Així mateix, hi haurà dos llocs d’estada específica per a persones amb diversitat funcional, una en la plaça d’Espanya, situada a la dreta de l’escalinata, i un altre al carrer Ample de Castelar, cantonada amb l’avinguda de la Llibertat.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Isabel Candela, ha destacat que “és de gran rellevància dur a terme aquest tipus d’accions. Aquestes actuacions i adaptacions són només el primer pas perquè, en futures ocasions, les nostres festes siguen cada vegada més accessibles i inclusives”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × four =