Indústria inicia un procés de col·laboració amb Fundeun per a aconseguir que la indústria sanvicentera obtinga el segell d'economia circular

Comença la segona fase del projecte de simbiosi industrial dedicada a la cerca de solucions sostenibles per a les empreses

Indústria inicia un procés de col·laboració amb Fundeun per a aconseguir que la indústria sanvicentera obtinga el segell d'economia circular
02/10/2023 -

L’Ajuntament de Sant Vicent ha començat a desenvolupar el primer projecte de simbiosi industrial. La proposta s’ha iniciat amb una ronda de trobades per a donar a conéixer els seus avantatges entre les empreses del municipi i començar les consultes necessàries per al desenvolupament de projectes d’economia circular en les mercantils interessades. En aquest procés la Regidoria d’Indústria ha comptat amb l’assessorament i col·laboració de la Fundació Empresa Universitat d’Alacant (Fundeun).

La regidora d’Indústria, Lourdes Galiana, ha explicat que “l’objectiu conjunt és que la indústria santvicentera obtinga el segell d’economia circular, fent així un pas més per a adaptar-se a la nova normativa i als preceptes de l’Agenda 2030”.

L’edil ha avançat que ja s’ha mantingut una primera trobada amb el director de la fundació, Rafael Lafont, per a “començar a estudiar fórmules de cooperació en el desenvolupament d’iniciatives com la simbiosi industrial en la qual Fundeun farà una labor de suport per a garantir la correcta interpretació i aplicació de la normativa, donada la seua experiència en aquest camp”.

El projecte de simbiosi industrial està en la seua segona fase, que es prolongarà fins a desembre de 2023. Aquesta etapa està dedicada a la cerca de solucions sostenibles, la realització d’una anàlisi legal i la recopilació de dades i inici del procediment reglamentari, tot això de manera tutoritzada. Es completarà l’any vinent amb una anàlisi de resultats i una avaluació en cadascuna de les empreses participants.

Des de la Regidoria d’Indústria s’ha convidat que participen en el projecte de simbiosi a empreses dels polígons de Canastell, Torregroses, Voltants i Rodalet. Podran sumar-se fins a un màxim de 129 societats supervisades per un comité qualificat i per la mateixa Regidoria.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 5 =