Sant Vicent del Raspeig actua per a previndre la proliferació del mosquit tigre

Sant Vicent del Raspeig actua per a previndre la proliferació del mosquit tigre
29/07/2022 -

En època estival, és habitual que el mosquit tigre es concentre en llocs amb aigua estancada. Una situació que a Sant Vicent del Raspeig es produeix amb major assiduïtat en les zones d’urbanitzacions, partides i barris a causa de l’àmplia varietat d’espai aqüífers. Per això, la Conselleria de Sanitat i Salut recomana diferents actuacions per a previndre i controlar la seua proliferació. Una campanya amb la qual col·laborarà l’Ajuntament a través de l’enviament de tríptics als domicilis en les pròximes setmanes per a la conscienciació de la ciutadania del municipi.

La regidora de Sanitat i Consum, Lucía Rubio, ha explicat que “és necessari la implicació de la població santvicentera, ja que el tractament en llocs públics no és suficient. El mosquit tigre cria principalment en ubicacions amb aigua estancada i amb molt poca quantitat ja els basta per a depositar els seus ous, com pot ser els plats dels tests que acabem de regar o en els abeuradors de les nostres mascotes. A aqueixos espais l’Ajuntament no pot accedir a realitzar els tractaments adequats”.

Algunes mesures per a pal·liar l’expansió d’aquest insecte són clorar les piscines; tapar els buits dels arbres; buidar els canalons d’aigua de pluja; tirar aigua en els embornals per a evitar l’estancament; vigilar el degoteig; canviar l’aigua dels abeuradors cada dos dies; evitar els recipients on puga estancar-se l’aigua; o protegir els pous o aljubs amb malles mosquiteres.

Així mateix, es recalca que és important no confondre el mosquit tigre amb aquells xicotets insectes voladors, els “quironòmids”, que van en ramat a l’alba i al capvespre formant densos núvols. Aquests insectes no afecten la salut pública. No obstant això, el mosquit tigre no alça el seu vol més d’un metre del sòl, sempre el fa només, i són capaços de traspassar fins als teixits més fins de la roba.

A través del següent enllaç es pot obtindre més informació sobre les actuacions de prevenció davant el mosquit tigre: https://www.sp.san.gva.es/sscc/opciones4.jsp?codpunto=3873&Seccion=MOSQTIG

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =