Sant Vicent del Raspeig declara el seu suport per a l'abolició de la prostitució

Sant Vicent del Raspeig declara el seu suport per a l'abolició de la prostitució
08/07/2022 -

El ple celebrat durant el mes de juny passat va declarar a Sant Vicent del Raspeig com a municipi abolicionista a fi d’erradicar la prostitució i l’explotació sexual. La moció presentada per l’Equip de Govern, format per PSOE, EU i Podem, per a instar les Corts Generals a donar suport al projecte de Llei Integral d’Abolició de la Prostitució i en suport de la prohibició del proxenetisme en totes les seues formes, va ser aprovada amb el suport dels grups polítics de PP i Compromís.

La prostitució és una de les formes de violència, tant sexual com psicològica i econòmica, més cruel contra les dones i es tracta d’un dels rostres més extrems del sistema de dominació il·legítima en el qual estem submergits en les societats actuals. No obstant això, el proxenetisme, que és una actuació incompatible amb una concepció dels drets humans, encara no compta amb una resposta penal adequada, a diferència del que ocorre en altres països del nostre entorn, que ja han procedit a regular la seua persecució.

La primera tinenta d’alcalde i regidor de Presidència, Asun París, assenyala que “per a acabar amb totes les violències contra les dones, i especialment amb el proxenetisme, es requereix una visió integral i d’un treball on totes les administracions ens mostrem implicades i compromeses. Des dels ajuntaments, tenim competències per a impulsar mesures que vagen encaminades a frenar aquesta xacra, com la capacitat jurídica per a sancionar la prostitució com una forma de violència sexual”.

A més, la portaveu del PSOE explica que no es pot considerar admissible dirigir l’acció sancionadora de l’administració contra les persones prostituïdes, perquè són les més vulnerables i, en definitiva, les víctimes d’un delicte. És precisament aquest col·lectiu el que requereix una major protecció jurídica.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen + five =