Sant Vicent del Raspeig inicia en els col·legis un programa per a identificar i previndre l'assetjament escolar que s'estendrà a docents i famílies

El regidor d’Educació, Santiago Agulló, assegura que l’objectiu de la iniciativa és donar a conéixer formes de prevenció i recursos per a actuar davant casos detectat

Sant Vicent del Raspeig inicia en els col·legis un programa per a identificar i previndre l'assetjament escolar que s'estendrà a docents i famílies
20/11/2023 -

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha organitzat una campanya per a la identificació i prevenció de l’assetjament escolar dirigida a treballar amb tots els membres de la comunitat educativa: alumnat, docents i famílies.

El regidor d’Educació, Santiago Agulló, ha explicat que des del 15 de novembre fins al 15 de febrer es desenvoluparà aquest programa en els centres d’educació infantil i primària de l’alumnat amb l’alumnat de cinqué i sisé de primària, com a pas previ abans d’iniciar les sessions amb els estudiants d’educació secundària obligatòria.

Amb aquesta activitat, des d’Educació es pretén abordar tres vessants. La primera línia de treball és la formació dinàmica en l’alumnat amb activitats i exemples a través dels quals s’explicaran les causes i conseqüències de l’assetjament escolar i s’incidirà en com contribuir a previndre’l. D’altra banda, els docents dels centres educatius podran accedir a una sessió formativa sobre aquesta temàtica per a conéixer diferents maneres de prevenció i recursos per a actuar davant situacions de possibles situacions d’assetjament.

Agulló ha avançat que, a més, pròximament, es realitzarà una sessió informativa per a les famílies del municipi que desitgen informar-se sobre aquest tema de la mà d’experts i professionals amb experiència.

“És fonamental que des de les institucions públiques treballem conjuntament per a assegurar el benestar dels estudiants i potenciar un ambient educatiu saludable”, ha manifestat el regidor d’Educació, qui ha assegurat que “el programa posat en marxa també té com a finalitat el desenvolupament d’habilitats socials que garantisquen una convivència en harmonia, el foment de la tolerància i el respecte, així com l’enfortiment de la comunitat educativa”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen − eight =