Sant Vicent sol·licita a la Diputació un milió d'euros per a dur a terme millores al carrer Villafranqueza i a la urbanització Haygón

L’alcalde, Pachi Pascual, anuncia que amb les ajudes del Pla Planifica s’escometrà “accions prioritàries per a transformar el municipi en una ciutat més còmoda per als seus veïns i amb tots els serveis bàsics necessaris”

Sant Vicent sol·licita a la Diputació un milió d'euros per a dur a terme millores al carrer Villafranqueza i a la urbanització Haygón
10/10/2023 -

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha aprovat en la seua última sessió l’inici dels tràmits per a sol·licitar a la Diputació d’Alacant subvencions per valor de prop d’un milió d’euros dins del Pla Provincial de Cooperació d’Obres i Serveis de Competència Municipal (Pla Planifica).

L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Pachi Pascual, ha confirmat que en l’edició de 2024-2027 de Planifica el finançament es destinarà a la realització de dues obres que ha qualificat de “prioritàries per a la transformació del municipi en una ciutat més còmoda per als seus veïns i visitants i amb tots els serveis bàsics necessaris a la disposició del ciutadà”.

La primera actuació, dotada amb un pressupost de 1,3 milions d’euros, abordarà una transformació del carrer Villafranqueza i voltants amb la finalitat de millorar l’accessibilitat per als vianants. Per a executar aquesta modificació es demanarà a la Diputació una ajuda de 491.000 euros que es completarà amb una aportació municipal de 870.000 euros.

La subvenció de major quantia, de 506.000 euros, serà per a executar la segona acció que incidirà en la millora de la xarxa secundària de pluvials a la urbanització Haygón. Aquesta obra tindrà un cost estimat de 1,4 milions d’euros dels quals, per part de l’Ajuntament, s’invertiran 900.000 euros en el pròxim quadrienni.

El primer edil ha explicat que “totes dues intervencions són necessàries per a continuar treballant, d’una banda, en la modernització del centre de la ciutat donant prioritat als transeünts amb l’augment dels espais per als vianants i l’accessibilitat en una artèria tan important com és el carrer Villafranqueza i els seus adjacents, que connecta el parc El Torrent amb el centre”. El primer edil ha destacat que “amb aquest canvi es pretén, a més, un canvi d’imatge que servisca d’incentiu per als sectors de comerç i hostaleria de l’entorn”.

Pel que fa a la inversió en Haygón, Pascual ha detallat que “es tracta d’una injecció econòmica molt important, pròxima al milió i mig d’euros, per a millorar notablement els serveis urbans d’aquesta zona residencial cada vegada més consolidada”. L’alcalde ha agraït “la nova contribució de la Diputació a través del Pla Planifica, la qual cosa permetrà continuar avançant en la realització d’obres de relleu que, sense l’ajuda provincial, no seria possible dur a terme”. Les actuacions subvencionades tenen un període de quatre anys per a la tramitació i execució, que es tutoritzarà des de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

ten − five =