El MUBAG renova la seua il·luminació per a controlar el cost energètic i millorar la visualització de les obres

L’actuació es prolongarà durant 3 mesos i el museu romandrà obert exceptuant l’exposició permanent, que tancarà a l’octubre i novembre

El MUBAG renova la seua il·luminació per a controlar el cost energètic i millorar la visualització de les obres
19/09/2023 -

El Museu de Belles arts Gravina ha començat les actuacions per a adequar i actualitzar la il·luminació general de les seues sales. Les obres es prolongaran durant tres mesos en què el museu continuarà obert, exceptuant l’exposició permanent, que tancarà les seues portes els mesos d’octubre i novembre.

Tal com ha explicat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, el projecte se centra en la substitució de la il·luminació fluorescent per perfils encastats de leds amb peces més xicotetes i de menor impacte visual, amb la finalitat de no intervindre estèticament amb l’entorn del Palau Gravina. L’actuació s’estendrà també a les zones de treball i oficines per a dotar-les de la il·luminació més adequada i amb millor nivell de rendiment energètic i ergonòmic.

Navarro ha destacat la importància d’aquesta inversió, que ascendeix als 160.000 euros, així com dels beneficis que comporta, ja que “és una acció de renovació perfectament planificada, tant per l’equip tècnic del MUBAG com pel departament d’Arquitectura, que millorarà la visualització de les obres i optimitzarà el cost energètic”.

Els treballs, que van començar l’11 de setembre, està previst que concloguen al desembre i es duran a terme per fases diferenciades, actuant en cada planta de manera independent per a mantindre el museu obert al públic. No obstant això, l’exposició permanent dedicada a l’art del segle XIX es tancarà temporalment durant els mesos d’octubre i novembre per a protegir les obres que, per la seua grandària, no poden ser traslladades a dependències auxiliars. El cicle d’inauguracions del MUBAG continuarà amb la seua programació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen − 8 =