El piano vertebra una nova edició del Festival Contemporani d'Alacant que arranca demà en el ADDA

La programació compta amb la col·laboració de Ensems i inclou deu concerts que enguany es prolongaran fins al 21 d’octubre

El piano vertebra una nova edició del Festival Contemporani d'Alacant que arranca demà en el ADDA
14/09/2023 -

L’Auditori de la Diputació d’Alacant estrena una nova edició del Festival Contemporani d’Alacant amb una programació de deu concerts, que es prolongaran fins al pròxim 21 d’octubre, fruit de la col·laboració que des de 2018 es manté amb un dels festivals més arrelats i antics d’Espanya, Ensems.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha destacat que “amb aquest festival, des del ADDA tornem a retre homenatge als professionals contemporanis vinculats al món de la música amb estrenes de compositors i solistes que han destacat per la seua qualitat i talent, molts d’ells alacantins”.

La primera actuació arrancarà demà divendres de la mà deADDA·Simfònica sota la batuta de Charles-Olivieri Munroe que dirigirà als intèrprets Javier Equillor -percussió- i Marisa Blanes -piano-. Interpretaran peces de André Jolivet, Estimant Blanquer i Witold Lutoslawski. També aquest cap de setmana, el dissabte 16 de setembre, Alberto Rosado tindrà lloc el primer concert de ‘Bojos pel piano’, una sèrie de quatre concerts interpretats per altres punts reconeguts pianistes del panorama internacional que recorreran les tendències de principis del segle XX. A Rosat li seguiran Ralph Van Raat el dijous 28 de setembre, Anna D’Errico el dissabte 7 d’octubre i Ricardo Descalzo el dissabte 21 d’octubre.

‘Into Eternity’ és el nom del concert programat per al divendres 22 de setembre i protagonitzat per Helena Ressurreiçäo, Maya Fridman, Belifante Quartet, Michael Hesselink, Jacobus Thiele, Marion von Tilzer i James Murray. L’endemà, el dissabte 23, el Duo Cassadó oferirà ‘Encanteri i Follet’ al costat del ballarí Iván Vargas i el diumenge 30 serà el torn de ‘Música tradicional macedònia i contemporània’ amb el guitarrista i compositor Vlatko Stefanovski al capdavant del conjunt format per Gordana Josifova, Darko Brlek, Strasho Temkov, Elena Atanasovska i Inés Nedelkovska.

Ja a l’octubre, el divendres 6, el pianista i cantaor flamendo Diego Amador presentarà la producció ‘Tot és un’ i l’alacantí Francisco Escoda oferirà l’audició ‘Músics espanyols del segle XX i XXI’ el divendres, 20 d’octubre.

El programa del Festival Contemporani del ADDA 2023 es pot consultar en el següent enllaç: https://addaalicante.es/contemporaneo-2023/

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − four =