La Diputació d'Alacant impulsa el centre d'interpretació d'Art Rupestre de Vall de la Gallinera

L’itinerari per a visitar els abrics rocosos de Benialí i Benirrama combina paisatge, medi ambient, història i cultura

La Diputació d'Alacant impulsa el centre d'interpretació d'Art Rupestre de Vall de la Gallinera
24/10/2023 -

El Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de Vall de la Gallinera ha començat la seua marxa gràcies al suport de la Diputació d’Alacant que ha subvencionat la protecció i posada en valor del conjunt, format també pels abrics rocosos de Benialí i Benirrama.

En total s’han invertit més de 200.000 euros per a les millores d’accessibilitat i la museïtzació d’estos paratges d’excepcional valor històric, com ha explicat la diputada d’Arquitectura, Carmen Sellés. “La importància dels béns mereixia l’esforç tècnic i la inversió econòmica realitzada des de la institució provincial per a assegurar la millor protecció i facilitar la seua visita des del convenciment que la promoció de les manifestacions artístiques és la millor garantia per a la seua preservació”, ha manifestat la diputada.

La ruta que uneix els dos conjunts d’art rupestre, amb un recorregut d’uns deu quilòmetres, combina a més paisatge, medi ambient, història i cultura, “una experiència que conscienciarà als visitants sobre la importància d’un llegat mil·lenari vinculat a la naturalesa de la vall”, ha puntualitzat Sellés. L’itinerari té com a punt de partida el nucli urbà de Benialí, en l’Ajuntament del qual se situa el Centre d’Interpretació.

La inauguració d’este Centre va coincidir amb la celebració de les II Jornades d’Art Rupestre i va comptar amb l’assistència de la responsable provincial d’Arquitectura, que va estar acompanyada per l’alcalde la localitat, Ignasi Mora, el director de l’Àrea d’Arquitectura, Rafa Pèrez, el director del MUBAG, Jorge Soler, i el director de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

ten − two =