La Diputació i Editorial Planeta entreguen el ‘Premi Azorín de Novel·la’ el 7 de març en una gala en el ADDA

Un total de 134 títols originals concorren enguany al certamen internacional, dotat amb 45.000 euros per a l’obra guanyadora

La Diputació i Editorial Planeta entreguen el ‘Premi Azorín de Novel·la’ el 7 de març en una gala en el ADDA
20/02/2024 -

La Diputació d’Alacant i Editorial Planeta celebraran dijous que ve 7 de març a les 19.00 hores la gala de lliurament del ‘Premi Azorín de Novel·la 2024’, un acte que se celebrarà a la Sala Simfònica del ADDA i on el jurat d’aquest certamen internacional donarà a conéixer l’obra guanyadora, dotada amb quaranta-cinc mil euros.

Enguany s’han presentat un total de 134 títols la procedència dels quals ha sigut majoritàriament d’Espanya, amb 104 treballs, seguida de països d’Amèrica del Sud (3), Amèrica del Nord (1), Amèrica Central (1) i altres estats d’Europa (2). Hi ha a més 23 originals sense procedència especificada.

Entre els treballs candidats establits al nostre país destaquen les aportacions procedents d’Alacant (18), València (9), Castelló (2), Madrid (23), Barcelona (13), Sevilla (5), Murcia (3), Bizkaia (3), Illes Balears (3), Valladolid (3), Almería (2), Astúries (2), Cuenca (2), Granada (2), Huelva (2), Toledo (2), Córdoba (1), Cadis (1), Girona (1), Huesca (1), Jaén (1), Orense (1), Pontevedra (1), Salamanca (1), Tenerife (1) i Saragossa (1).

El jurat del certamen està presidit pel diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, i formen part d’aquest la directora d’Editorial Planeta, Belén López Celada, així com els escriptors Juan Eslava Galán, Luz Gabás, Reyes Calderón, Rafael Poveda i Luis Belda. Actuarà com a secretària sense vot la secretària general de la Diputació d’Alacant, Amparo Koninckx Frasquet.

La cerimònia de lliurament d’aquest premi literari podrà seguir-se en directe a través dels comptes de YouTube de la Diputació d’Alacant i d’Editorial Planeta i Planeta de Llibres, així com en la xarxa social X i en Facebook amb l’etiqueta #azorin2024.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =