La UA acull un cicle de ponències que revisa els models urbanístics de la platja de Sant Joan

La Seu Ciutat d’Alacant alberga aquesta acció en quatre sessions vespertines obertes a la ciutadania, del 6 al 9 de novembre

La UA acull un cicle de ponències que revisa els models urbanístics de la platja de Sant Joan
06/11/2023 -

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant (UA) i l’Arxiu de la Democràcia organitzen, en les instal·lacions de l’edifici de l’avinguda Ramón y Cajal, un cicle de ponències dedicades als models urbanístics i del turisme que ha tingut la capital provincial, amb especial protagonisme per als dedicats a la platja de Sant Joan, des de principis del segle XX fins a l’actualitat.

Amb el títol “Del Pla Muguruza als PAU. 90 anys de la Llei Prieto per a l’ordenació de la platja de Sant Joan“, el cicle desenvoluparà quatre ponències que tindran lloc en sessions vespertines els dies 6, 7, 8 i 9 de novembre. Segons expliquen des de l’organització, «en 1933, les Corts Generals de la República van aprovar el que es coneix com a “Pla Atapeït”, que instava per llei a posar en marxa un Pla d’Urbanització de la platja de Sant Joan, un projecte inspirat en les idees socials i ambientals que dominaven el pensament i la pràctica urbanística de la modernitat», al que afigen que «aquest cicle s’ha organitzat per a mostrar i explicar als ciutadans aquella experiència, al mateix temps que per a reflexionar sobre el seu desenvolupament posterior fins a l’actualitat».

La primera ponència tindrà lloc el dilluns 6 novembre a les 19 hores i, amb el títol de “L’Alacant dels anys trenta”, serà a càrrec dels historiadors Francisco Moreno Sáez i Juan Martínez Leal i el periodista José María Perea. El dimarts 7 novembre, també a les 19 hores, serà el torn de Fernando Vera i Tomás Mazón, professors de Geografia i Sociologia de la Universitat d’Alacant, respectivament, que impartiran la ponència “L’etern somni turístic d’Alacant”.

En la tercera sessió, el dimecres 8 novembre a les 20 hores, es desenvoluparà la ponència “El model urbanístic, territorial i residencial de la platja de Sant Joan”, a càrrec de l’arquitecte Santiago Varela i els professors de l’Àrea d’Arquitectura de la UA Andrés Martínez Medina i Justo Oliva.

Finalment, el dijous 9 novembre a les 19.30 hores tancaran el cicle Jorge Olcina, catedràtic de Geografia de la UA, Francisco Juan Martínez, professor d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València, i José Ramón Navarro, professor de la UA, amb la ponència titulada “La platja de Sant Joan: Del somni a la realitat”.

Totes les ponències estaran obertes a la ciutadania i també es podran seguir en directe per retransmissió en línia. Les tres primeres, que se celebraran a la sala Rafael Altamira, es podran seguir per a través d’aquest enllaç, mentre que la quarta sessió, que es desenvoluparà a la sala Miguel Hernández, es podrà seguir des del següent link.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

five × four =