La Diputació recolza el Congrés Smart Primary per a acostar la innovació tecnològica al sector primari

El certamen, on se celebraran conferències i taules redones, pretén ser un punt de trobada entre administracions, empreses, professionals i consumidors

La Diputació recolza el Congrés Smart Primary per a acostar la innovació tecnològica al sector primari
22/04/2022 -

El Marq acollirà els pròxims dies 26 i 27 d’abril el 2n Congrés Smart Primary, un esdeveniment que compta amb el suport de la Diputació d’Alacant i que té com a objectiu acostar la innovació i la transformació digital al sector primari de la província per a augmentar la seua competitivitat, productivitat i sostenibilitat.

Configurat com a punt de trobada entre administracions, empreses, professionals i consumidors, el congrés es dirigeix principalment a tots aquells que desenvolupen la seua activitat en l’agricultura, la ramaderia, la logística i el transport de productes primaris.

El diputat d’Innovació i Agenda Digital, Juan de Dios Navarro, ha presentat aquest matí al costat del vicedegà del Col·legi d’Enginyers de Telecomunicació Comunitat Valenciana, César Morilla, i el secretari tècnic del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials d’Alacant, Alberto Martínez, les dades d’aquest certamen que impulsen conjuntament set col·legis professionals de la Comunitat i que en la seua primera edició, que va ser telemàtic, va congregar a 400 persones.

“Aquest esdeveniment es presenta com una oportunitat única per a conéixer les novetats i compartir idees i solucions per a un sector que ha de beneficiar-se dels avantatges que suposa la transformació digital i l’explotació intel·ligent d’informació”, ha indicat Navarro, qui ha ressaltat l’aposta de la Diputació d’Alacant per aquesta mena de congressos.

Smart Primary, que podrà seguir-se també de manera telemàtica contempla la celebració de conferències, xarrades i taules redones i podrà seguir-se també de manera en línia. Durant el congrés, pioner a Espanya, s’abordaran aspectes com els efectes positius de la intel·ligència artificial, la Internet de les coses, el Big Data, la robòtica o el 5G en la productivitat, rendibilitat i sostenibilitat econòmica, mediambiental i social de l’agricultura, la ramaderia o la pesca.

“La innovació i la transformació digital són elements que ajuden en un major control dels costos de producció, afavorint l’estalvi, la reducció dels temps o la millora de la traçabilitat en la cadena de subministraments”, ha assenyalat el diputat provincial.

Per part seua, tant Morilla com Martínez han posat en valor la col·laboració de set col·legis professionals de la Comunitat per a impulsar aquesta trobada, “la qual cosa el fa diferent i innovador”. “Esdeveniments com aquests reflecteixen la importància de la unió dels col·legis per a impulsar el desenvolupament d’un sector i d’un territori”, ha apuntat el vicedegà, qui ha afegit que “la tecnologia aplicada a l’agricultura està en auge”. En aquest mateix sentit, ha destacat que la Comunitat és pionera en aquest camp i ha citat com a exemples de la innovació aplicada al sector primari el monitoratge dels cultius a través de drons o la digitalització dels recursos hídrics per a optimitzar el seu ús.

El Congrés conclourà amb el lliurament dels premis Smart Primary que reconeixen a les persones, empreses o organismes que han destacat per la innovació, evolució i millora del sector primari i la logística associada, derivades de la transformació digital i de l’explotació intel·ligent de la informació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nine + seventeen =