El V Congrés Nacional de l'Aigua que impulsa la Diputació abordarà a Coix la seguretat hídrica

El certamen se celebrarà els dies 14 i 15 de setembre amb la presència de destacats experts i investigadors

El V Congrés Nacional de l'Aigua que impulsa la Diputació abordarà a Coix la seguretat hídrica
12/09/2023 -

El municipi de Coix acollirà els pròxims dies 14 i 15 de novembre el V Congrés Nacional de l’Aigua organitzat per la Diputació d’Alacant en col·laboració amb la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’aquest municipi. La seguretat hídrica centrarà en aquesta edició la temàtica de l’esdeveniment, que també compta amb el suport de l’Institut Universitari de l’Aigua i que reunirà, una vegada més, a experts i investigadors procedents de tota Espanya.

“L’aigua ha sigut i serà sempre una prioritat per a la Diputació d’Alacant i per això continuarem impulsant totes aquelles accions que, com aquest Congrés Nacional de l’Aigua, contribuïsquen a mantindre aquesta província en l’avantguarda de les tecnologies i de la gestió dels recursos hídrics”, ha indicat la vicepresidenta primera i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna.

Des del punt de vista de la planificació i la gestió, així com des d’una perspectiva socieconómica i jurídica s’abordaran qüestions com el transvasament Tajo-Segura i els canvis introduïts en la nova planificació hidrològica, la dessalació en l’estratègia de seguretat hídrica, la legislació contra el canvi climàtic, la crisi energètica, les polítiques públiques per a la mitigació de l’impacte climàtic sobre els aprofitaments hidroenergéticos, la petjada hídrica, la seguretat hídrica o els contaminants emergents.

“En aquest V Congrés Nacional de l’Aigua hem programat prop de 40 ponències i comunicacions que ens permetran conéixer en profunditat tots els aspectes relacionats amb l’aigua, posant l’accent en qüestions que tant preocupen aquesta terra com són les retallades del transvasament Tajo-Segura”, ha indicat Serna.

El congrés, que ja ha completat el seu aforament presencial amb 260 inscrits, s’oferirà també via streaming. Es pot consultar tota la informació de l’esdeveniment en https://congresonacionalagua.es/.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seventeen + 3 =