La Generalitat reconeixerà “treball invisible” de les mestresses de casa amb una ajuda econòmica

El cap de llista del PSPV-PSOE a les Corts per Alacant ha anunciat que hi haurà una bonificació complementària que garantisca que la seua pensió mínima contributiva mai siga inferior a 10.000 euros.

La Generalitat reconeixerà “treball invisible” de les mestresses de casa amb una ajuda econòmica
22/05/2023 -

Així ho ha anunciat la número u a les Corts per la província d’Alacant del PSPV-PSOE, Josefina Bueno, al costat de Laura Soler i Yaissel Sánchez, en una roda de premsa on, amb la vista posada en les dones, es vol iniciar un programa per a posar fi a la desigualtat d’una forma transversal .

Una del les iniciatives a destacar és equiparar les pensions no contributives amb les contributives per a deixar de “invisibilitzar” el treball de les mestresses de casa i cuidadores, així com un “Bo Respir” per a les dones que no pot delegar en els ciudados, fomentar l’emprenedoria, conciliació familiar, l’abolició de la prostitució i abordar la violència masclista des de l’educació primerenca han sigut alguns dels temes compartits.

Entre les mesures destaca retribuir a les dones mestresses de casa o enfocades als ciudados. Bo ha assegurat que “el Govern de Ximo Puig mostra una vegada més el seu compromís per retornar la dignitat a les dones, llarg temps silenciada, i garanteix que la seua pensió mínima contributiva mai siga inferior a 10.000 euros.” Tal i com ha donat part la candidata socialista “aquesta és una mesura per a totes aquelles dones que han exercit un treball quasi invisibilitzat en la societat, que han treballat en l’àmbit domèstic perquè s’han vist en la necessitat d’haver de renunciar a un treball remunerat per la maternitat, per la cura dels fills o per càrregues familiars”.

Josefina Bueno ha subratllat que, amb aquesta mesura, el PSPV fa un pas més en el camí per a aconseguir la igualtat entre dones i homes, “perquè és de justícia social defensar els drets de tota la ciutadania, i especialment, de dones que han vist minorada la seua pensió en arribar a la jubilació per no haver tingut eines per a conciliar la vida laboral i familiar”. “Aquest és el compromís del PSPV-PSOE. Som el partit que ha retornat la dignitat a les dones i som pioners a Espanya i a Europa en la lluita pels drets de les dones”.

Així mateix, Laura Soler ha incidit “moltes dones han hagut de renunciar al treball fora per la cura específica de persones amb discapacitat, tant de majors com xiquets. Aquest anunci és el compromís dels socialistes valencians per la igualtat i el benestar de totes les dones”.

Al que Yaissel Sánchez ha afegit la ferma intenció de “dignificar el treball invisibilitzat de moltes dones, aqueix treball que està vinculat a les cures, a la criança i que en moltes ocasions no ha pogut desenvolupar-se en l’economia que cotitza, en l’economia dels drets. Això és un compromís real per a la igualtat efectiva de dones i homes, just quan arriben al final de la vida activa perquè les dones puguen gaudir d’una pensió digna”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seventeen + nine =