La Diputació d'Alacant lidera la implantació de mesures ciberseguretat en la Comunitat Valenciana

Una auditoria del Síndic de Comptes la situa, juntament amb l’Ajuntament de Benidorm, al capdavant entre els majors municipis i les diputacions de la regió

La Diputació d'Alacant lidera la implantació de mesures ciberseguretat en la Comunitat Valenciana
11/05/2023 -

La Diputació d’Alacant lidera la implantació de mesures de ciberseguretat entre els majors ajuntaments i les diputacions de la Comunitat Valenciana, segons un informe del Síndic de Comptes. La institució alacantina se situa, després de les diferents auditories realitzades per aquest organisme, al capdavant en seguretat digital al costat de l’Ajuntament de Benidorm, aconseguint, en aquest sentit, un 80% d’índex de maduresa.

Aquest índex és una unitat de mesura que estableix el grau de ciberseguretat i ciberrresiliencia de les entitats, que en el cas de la Diputació d’Alacant puja al 80%, mentre que la mitjana de les tres diputacions és del 61,6% i la dels ajuntaments baixa a 52,4%.

El diputat d’Innovació i Agenda Digital, Juan de Dios Navarro, ha destacat que “des de la institució provincial alacantina portem diversos anys treballant en aquesta adreça i desenvolupant projectes per a ajudar als ajuntaments més petits en la implantació de mesures de ciberseguretat amb la finalitat de protegir els seus actius digitals”.

El desplegament d’equips de seguretat perimetral (firewalls) gestionats de forma centralitzada pel Departament d’Informàtica i Telecomunicacions de la pròpia Diputació, la instal·lació d’ordinadors personals amb productes del Centre Criptológico Nacional (CNN) orientats a la detecció i protecció davant atacs o la construcció del Centre de Procesaments de dades Provincials per a allotjar la infraestructura tecnològica d’ajuntaments de la província són algunes de les iniciatives desenvolupades.

Navarro ha avançat, a més, que en l’actualitat s’està estudiant també la constitució d’un SOC Provincial (Centre d’Operacions de Seguretat) per als ajuntaments més petits “amb la finalitat d’augmentar les mesures i serveis necessaris per a protegir a aquests davant els cada vegada més freqüents ciberatacs que poden comprometre la informació i la continuïtat dels serveis que presten els consistoris als ciutadans”.

Aquest centre entrarà a formar part de la Xarxa Nacional de SOCs, impulsada pel CNN, amb l’objectiu de cooperar i intercanviar informació entre tots els seus integrants nacionals per a la millora de la ciberseguretat global.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + fifteen =