La Diputació subvencionarà amb 700.000 euros les quotes dels ajuntaments al Consorci de Bombers

La Junta de Govern aprova la convocatòria dirigida a municipis de menys de 20.000 habitants

La Diputació subvencionarà amb 700.000 euros les quotes dels ajuntaments al Consorci de Bombers
31/03/2024 -

Les ajudes cobrixen la totalitat de l’aportació que correspon als municipis de menys de mil habitants
31-03-24.- Els municipis de menys de 20.000 habitants de la província tornaran a comptar enguany amb el suport de la Diputació d’Alacant per a fer front a les aportacions al Consorci de Bombers pel Servici de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament. La institució destinarà a este efecte 700.000 euros a través de la convocatòria de subvencions que ha aprovat la Junta de Govern.

L’ajuda ve determinada per la població del municipi, arribant-se a cobrir el 100% de la quota a les localitats de menys de mil habitants, mentres que les que superen esta població i no depassen els cinc mil habitants tindran sufragada fins al 60% de la quota. Els municipis d’entre 5.000 i 10.000 habitants podran obtindre una ajuda que els permetrà afrontar el 35% d’esta. La subvenció per a aquells la població dels quals oscil·la entre els 10.000 i 20.000 veïns arribarà fins al 20%.

El diputat d’Emergències, Francisco Cano, ha destacat que este pla d’ajudes “perseguix col·laborar amb els municipis en el pagament d’un servici tan essencial com és el que presten els bombers del Consorci Provincial, especialment a aquelles localitats més xicotetes i que tenen més dificultats per a fer front a estes quotes”.

Les poblacions de menys de 20.000 habitants que vulguen acollir-se a este programa de subvencions tenen un termini de quinze dies hàbils a partir de la publicació de les bases de la convocatòria en el BOP.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × two =