Alacant adjudica la neteja dels carrers i la recollida de residus per més de 323 milions d'euros

Netial serà l’empresa encarregada de mantindre la ciutat neta els pròxims huit anys i d’implantar millores en contenidors, papereres i punts de compostatge

Alacant adjudica la neteja dels carrers i la recollida de residus per més de 323 milions d'euros
15/11/2022 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat aquest dimarts, a través de la Junta de Govern Local, l’adjudicació de la neteja viària i la recollida de residus a Netial per un total de 323,24 milions d’euros per als pròxims huit anys. L’UTE (unió temporal d’empreses) formada per FCC Medi Ambient S.A. i PreZero España S.A.O. tindrà a càrrec seu el manteniment de la ciutat d’Alacant durant els pròxims huit anys.

Netial ha aconseguit l’adjudicació perquè ha sigut l’empresa que ha oferit el projecte amb la millor relació qualitat-preu, incloent-hi les millores que es demanaven des de l’Ajuntament com són: la reparació de contenidors soterrats, la implantació de control telemàtic de contenidors grisos, la instal·lació de 1250 papereres, així com la de 12 punts de compostatge i recollida de poda en les partides rurals.

El regidor de Medi ambient, Manuel Villar, ha declarat que esperen que els treballs de neteja viària d’aquesta adjudicació, puga començar en el primer trimestre de 2023, però ha advertit que, quant a la recollida de residus, “pot tardar més”, ja que “depén de quan arribe la maquinària” i que, ha assegurat, és una cosa que sol tardar més.

Per part seua, la nova prestatària també afig més de 9 milions d’euros extra al pressupost d’inversions, la qual cosa representa un 28% d’increment. Aquest augment es destinarà a millorar les instal·lacions centrals, a més d’una planta i diversos equips de transferència de residus que estan distribuïts per la ciutat, que abaratirà els costos del transport i permetrà, al seu torn, reduir la petjada de carboni i la contaminació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

three × five =