El servei de Platges Accessibles a Alacant supera les 14.000 atencions de 2022

Poquet destaca la “gran acceptació d’aquest servei, pensat perquè tots els ciutadans, residents i turistes, puguen beneficiar-se de la seua estada a la platja independentment de la seua capacitat motora i intel·lectual”

El servei de Platges Accessibles a Alacant supera les 14.000 atencions de 2022
25/08/2023 -

El servei de Platges Accessibles del Patronat de Turisme Alacant City&Beach ha superat ja les 14.000 atencions prestades l’estiu passat a tres setmanes de finalitzar la temporada, que conclou el pròxim 15 de setembre. Aquest servei consisteix en l’ajuda al bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i àrees lúdic-pedagògiques per a persones amb diversitat funcional i es presta a les platges de Sant Joan, El Postiguet, Urbanova i Tabarca, en aquest últim cas només l’acompanyament al bany.

La regidora de Turisme, Ana Poquet, ha visitat aquest divendres l’àrea de platja accessible del Postiguet, on ha pogut conversar amb usuaris, la responsable de l’adjudicatària del servei, María Jesús Gómez, i monitors. Poquet ha destacat que “l’objectiu és que tots els ciutadans, residents i turistes, tinguen l’oportunitat de beneficiar-se de la seua estada a la platja independentment de la seua capacitat motora i intel·lectual” i ha valorat molt positivament que es tracta d’un servei “que té una gran acceptació entre els usuaris i les seues famílies”.

A més, ha recordat la novetat d’aquesta temporada, la incorporació d’una grua en cadascuna de les platges on es presta aquest servei que permet el trasllat del banyista de l’arena a la cadira amfíbia per a entrar en l’aigua.

Gómez ha ressaltat dos casos dins dels atesos aquest estiu. Es tracta de dos estiuejants procedents de Madrid. En el cas d’un d’ells, pateix diverses patologies i portava temps sense poder alçar-se pel seu propi peu de la cadira de rodes. Després de rebre unes sessions de teràpia aquàtica per part dels professionals de l’adjudicatària, que formen part de la clínica Uner, va poder eixir de l’aigua caminant amb l’ajuda de dos monitors i travessar la passarel·la fins a arribar a la zona d’ombra, segons relata Gómez. L’altre cas, atés per la mateixa Gómez en l’aigua de la platja de Urbanova, és un home que pateix esclerosi múltiple i portava més d’un any sense parlar per falta de forces, descriu la doctora. Però després de passar uns dies a la platja com a usuari d’aquest servei, “va eixir de l’aigua parlant”, assenyala.

Horaris

El servei es presta a les platges de Sant Joan, El Postiguet, Urbanova i Tabarca fins al pròxim 15 de setembre amb el següent horari: de dilluns a diumenge de 10 a 18 hores el bany adaptat i de dilluns a dissabte de 10 a 16 hores l’àrea lúdic-pedagògica.

En aquestes quatre platges els usuaris disposen també de zones d’ombra amb passarel·les d’accés d’ample especial de 100 metres quadrats, lavabos, dutxes i vestuaris adaptats, així com places d’aparcament adaptat a les platges de Sant Joan, El Postiguet i Urbanova.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 19 =