Registrats dos terratrémols en les localitats de Crevillent i Santa Pola

El sisme de Crevillent, de 2 graus, es va produir ahir a la nit, mentre que el de Santa Pola, de 1,8 graus, ha ocorregut aquest matí

Registrats dos terratrémols en les localitats de Crevillent i Santa Pola
04/09/2023 -

L’Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha informat hui de dos terratrémols ocorreguts en les últimes hores en les localitats alacantines de Crevillent i Santa Pola. En concret, els dos moviments sísmics, de 2 i 1,8 graus de magnitud, van ser registrats durant la nit d’ahir diumenge i aquest mateix dilluns al matí.

El primer dels terratrémols es va produir ahir diumenge en el municipi de Crevillent entorn de les 23:48 hores. Tal com ha detallat l’IGN aquest fenomen sísmic va ser de 2 graus de magnitud dins de l’escala sismològica de Richter i es va desenvolupar a zero quilòmetres de profunditat, han apuntat les mateixes fonts. D’acord amb aquesta escala científica, el terratrémol de Crevillent està considerat com a incident menor (entre 2 i 2,9 graus) i, en general, no és perceptible, ja que, normalment, es poden registrar aproximadament 1000 d’aquests moviments cada dia.

En el cas del terratrémol registrat a Santa Pola, aquest s’ha produït a 15 metres de profunditat entorn de les 10:57 del matí d’aquest dilluns i ha tingut una magnitud d’1,8. Així, aquest sisme es pot classificar (segons l’escala de Richter) de microsisme que no és perceptible per la població. En concret, es calcula que es poden donar fins a 8000 d’aquests microsismes cada dia.

Aquests dos moviments sísmics s’uneixen al que es va produir també en la nit del diumenge al Fondó dels Frares, quan a les 23:45 hores, tres minuts abans del que es va registrar també el diumenge a la nit a Crevillent, va tindre lloc un sisme amb una magnitud total de 2,9.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =