232 establiments d'hostaleria d'Alacant participen en la campanya Banderas Verdes per a reciclar vidre

L’Ajuntament d’Alacant i Ecovidrio premien l’esforç de restaurants, bars i quiosquets reconeixent la seua labor en la lluita contra el canvi climàtic amb la recuperació d’envasos

232 establiments d'hostaleria d'Alacant participen en la campanya Banderas Verdes per a reciclar vidre
31/08/2023 -

Més de 232 establiments hostalers d’Alacant estan participant aquest estiu en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant. Aquesta campanya, en la qual participen 57 establiments més que en la passada edició, cerca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

El regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, ha destacat “la bona resposta dels establiments d’hostaleria a aquesta campanya a la qual s’han sumat 57 establiments més que en 2022, passant de 175 als 232 d’enguany”. “L’Ajuntament treballa de la mà d’Ecovidrio en la recollida porta a porta en els establiments d’hostaleria amb molt bona resposta que cal agrair, com en general, l’alta col·laboració d’alacantins i visitants en la recuperació d’envasos de vidre començant per la selecció en els seus domicilis i que 2022 es va aconseguir una mitjana pròxima als 19 quilos de vidre recollit per habitant”.

El Moviment Banderes Verdes contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

Reciclatge en Alacant

Ecovidrio ja va reconéixer a Alacant en l’estiu de 2022 com un dels municipis costaners espanyols més compromesos amb la sostenibilitat i amb l’economia circular. El gerent de zona de l’entitat, Roberto Fuentes, va entregar aquest reconeixement a l’edil responsable del consistori alacantí dins de la III Edició del #MovimientoBanderasVerdes.

L’Ajuntament d’Alacant participa en les últimes quatre campanyes de ‘banderes verdes’ animant als hostalers a sumar-se a la convocatòria i rebre aquest distintiu en els seus locals pel seu compromís amb el reciclatge del vidre i contribució al foment de l’economia circular, preservant el planeta.

Gràcies al compromís de l’Ajuntament d’Alacant i de tots els alacantins, durant el passat estiu es van recollir 1.850.019 quilograms d’envasos de vidre en el municipi, la qual cosa va suposar un 6,1% més que l’estiu anterior. D’aquesta manera, Alacant va superar l’objectiu plantejat per Ecovidrio, incrementant notablement la recollida selectiva d’envasos de vidre durant l’època estival. En la passada edició van ser 175 els establiments d’hostaleria que es van sumar a la campanya.

Quant al balanç anual, segons les últimes dades disponibles corresponents a 2022, els ciutadans d’Alacant van reciclar un total de 6.354.720 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 18,8 quilograms de vidre (equivalent a uns 64 envasos).

Respecte a la taxa de contenerització, Alacant se situa amb una mitjana de 224 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 1.506 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Sostenibilitat hostalera

En aquesta nova edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio duu a terme la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Segons la I edició d’aquest baròmetre, la qual va comptar amb la participació de 10.000 locals d’hostaleria, 7 de cada 10 establiments de les zones costaneres apliquen ja mesurades de sostenibilitat en la gestió dels seus negocis. De les regions analitzades, la Comunitat Valenciana, amb un 7,08 sobre 10, i Catalunya, amb un 7,06 sobre 10, van anar al capdavant en la mitjana, seguides per la Regió de Múrcia (6,9), Illes Balears (6,6) i Andalusia (6,3).

Èxit en Fogueres

En l’última campanya realitzada amb motiu de les festes de Fogueres a la fi de juny, impulsada per Ecovidrio i l’Ajuntament d’Alacant en col·laboració amb la Federació de Fogueres i Barraques, es va aconseguir recuperar més de 50.000 quilograms de residus d’envasos de vidre sota el lema “Estas Hogueras queremos ponerte verde”.

De les 137 associacions de Fogueres i Barraques participants en la campanya, que suposen la totalitat de les festes del foc alacantines, 97 van superar el repte de reciclatge proposat de reciclar almenys 400 quilograms de residus d’envasos de vidre en el contenidor assignat a cadascuna d’elles.

A més d’aquesta campanya, l’Ajuntament d’Alacant participa en altres iniciatives promogudes per Ecovidrio com la col·locació d’un iglú gegant amb motiu de l’arribada de la Volta Ciclista a Espanya o les desenvolupades amb motiu de les festes nadalenques o en suport a la lluita contra el càncer, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − three =