L'agrupació Al Ayre Español inaugura en el ADDA una nova edició del cicle de música antiga i barroca

La programació de Almantiga 2022, que arrancarà el diumenge 19 de desembre, inclou un concert mensual fins el mes vinent de maig

L'agrupació Al Ayre Español inaugura en el ADDA una nova edició del cicle de música antiga i barroca
16/12/2021 -

La música antiga i barroca tornarà un any més a l’ADDA de la mà del cicle Almantiga, que donarà principi diumenge que ve amb el grup Al Ayre Español. La programació s’estendrà amb un concert al mes fins a maig de 2022 amb La Folia, Anabel Sáez, La Galanía i Raquel Andueza, ADDA·Simfònica&Abraham Cupeiro/Abad i Robert Silla&Il Maniatico Ensemble.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que “comença ara un dels cicles musicals més representatius de la programació de l’ADDA en el qual s’ha preparat una selecció de concerts que comptaran amb la participació de la nostra orquestra ADDA·Simfònica”.

“Afectes Amants” és el nom del treball que presentarà Al Ayre Español, una agrupació vocal i instrumental fundada en 1988 pel clavecinista Eduardo López Banzo. El director eixirà acompanyat pels seus músics Alexis Aguado i Kepa Artetxe al violí, Leonardo Luckert al violoncel, Xisco Aguiló al contrabaix i Juan Carlos de Mulder a l’arxillaüt i guitarra instrumente. Al costat d’ells estaran la mezzosoprano Maite Beaumont i Jacobo Díaz Giráldez, a l’oboé, acompanyant-los en peces de José Torres i Händel.

Al Ayre Español va nàixer amb el propòsit de fer front als tòpics que en aquells dies envoltaven les interpretacions de la música barroca espanyola. L’esperit del grup sempre ha sigut combatre aquests clixés amb rigor, excel·lència en la interpretació i amb el propòsit d’insuflar nova vida a les músiques del passat, per a així oferir-les al públic contemporani. La seua trajectòria l’ha convertida no sols en una formació prestigiosa sinó en una filosofia d’interpretació que López Banzo ha anat construint amb els seus músics i que ara és recognoscible, sol·licitada i aclamada a tot el món, a més de reconeguda amb el Premi Nacional de Música 2004, atorgat pel Govern d’Espanya.

Per part seua, Maite Beaumont és considerada com una de les cantants més importants en el seu camp, especialitzada en el repertori barroc i del període clàssic vienés, incloent-hi papers del repertori francés i les òperes de Richard Strauss. És convidada habitual en els principals teatres d’òpera internacionals i els seus compromisos l’han portada a escenaris i teatres de tot el món.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eight − four =