'Alacant a Escena' presenta en la seua sisena edició 11 funcions i unes jornades formatives per a les arts escèniques

La mostra tindrà lloc en els escenaris habituals del 30 de setembre al 16 de desembre i s’amplia a Espai Sèneca i el Centre Juan Gil Albert

'Alacant a Escena' presenta en la seua sisena edició 11 funcions i unes jornades formatives per a les arts escèniques
15/09/2022 -

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant ha presentat aquest matí la sisena edició del festival ‘Alacant a Escena’, que té com a objectiu fomentar i donar suport als espectacles d’arts escèniques de produccions emergents i innovadores de vocació professional. Les mostres de teatre, dansa i circ tindran lloc del 30 de setembre al 16 de desembre en diferents espais de la ciutat culturals repartits per tota la ciutat.

L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha assenyalat que “el programa s’ha anat afermant durant aquests sis anys per a fer emergir el talent local, posar en valor i donar suport a la creació de les arts escèniques, i situar a la ciutat d’Alacant com a aparador de les produccions escèniques”. “Tot això és degut a l’aposta decidida de la regidoria de Cultura per a promoure i donar suport a la creació pròpia i per a aconseguir configurar una mostra d’Alacant a Escena anualment”, ha afegit.

Enguany com a novetat, ‘Alacant a Escena’ àmplia i distribueix els escenaris de les produccions per tota la ciutat, amb l’objectiu d’abastar més àmbits i públics. A les localitzacions habituals del Centre Cultural Las Cigarreras, Centre Municipal de les Arts, el Teatre Principal i la Plaça de la Creu, s’uneixen l’Espai Sèneca i l’Institut de Cultura Juan Gil Albert.

Entre aquests fòrums es desenvoluparan un total d’11 produccions, tres més que l’any passat. El Teatre Principal ofereix la representació de ‘Icàra’ de la Dependent Teatre, un grup de la província amb trajectòria professional reconeguda, i per primera vegada, amb motiu del seu 125 aniversari, l’estrena mundial d’una esperada coproducció del primer teatre de la ciutat, ‘El trueque’ de Cia. Ferroviària. A més, el Centre Municipal de les Arts inclou una companyia convidada de teatre de carrer, ‘Al fin del camino’ d’Hortzmuga Teatroa, i organitza una exposició monogràfica sobre “La consolidació de les arts circenses a Alacant”.

D’altra banda, enguany s’incorporen diverses produccions que han sigut selecciones dins del programa ‘Cultura en Barris’, que s’ha desenvolupat aquest hivern. Per part seua, l’Institut de Cultura Juan Gil Albert proposa unes jornades formatives amb tallers, conferències i debats relacionats amb les arts escèniques locals per a fomentar la formació en aquest sector.

La mostra es duu a terme durant l’últim quadrimestre d’enguany, coincidint amb altres festivals importants de les arts escèniques a la ciutat d’Alacant, com són el FITCA o la Mostra d’Autors Contemporanis, configurant així un Cap d’Any cultural dedicat a les arts escèniques, aportant un valor afegit a la ciutat i posant-la a uns nivells molt alts en l’escena.

A més, la regidoria d’Acció Social col·labora donant suport de residència per a diverses produccions incloses en la programació en els Centres Socials Comunitaris Felicitat Sánchez, Illa de Cuba i Gastón Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × four =