Alacant accelera la neteja i el condicionament de les seues platges després del pas de la DANA

Les tasques de neteja i regeneració d’arena seguiran durant els pròxims dies una vegada baixen el nivell i la intensitat del temporal marítim

Alacant accelera la neteja i el condicionament de les seues platges després del pas de la DANA
04/09/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant ha intensificat aquest dilluns els treballs d’apilament i retirada de tendals, ombrel·les, passarel·les i altre material afectat per les inclemències meteorològiques derivades de la DANA amb l’objectiu d’accelerar la neteja i el condicionament de les platges del terme municipal. Les tasques desenvolupades en els arenals de Urbanova, El Postiguet, La Albufereta, L’Almadrava i Platja de Sant Joan permetran que els serveis municipals escometen durant la pròxima matinada la neteja a fons de totes les zones de bany.

En concret, les platges han començat el dia aquest dilluns amb abundants restes d’algues, rizomes de posidònia, trams de passarel·les descol·locats i conduccions d’aigua dels llavapeus a l’aire. En La Albufereta també ha resultat afectada l’arena del tram de la platja corresponent a la desembocadura del barranc.

“Les incidències a les nostres platges han sigut conseqüència del vent i de la força de la mar, que segueix molt alt i mogut, però no de la pluja”, ha precisat l’alcalde Luis Barcala, que ha recorregut El Postiguet i s’ha interessat pels treballs previs a la neteja en la resta de platges d’Alacant. “Les tasques se centren aquest dilluns en la retirada de tots aqueixos elements que han sigut arrancats o desplaçats per efecte de les fortes ratxes de vent o de la mar, com ara ombrel·les, tendals o passarel·les per a facilitar el treball durant la pròxima matinada dels serveis de neteja, que començaran per retirar les nombroses algues arrossegades per la mar”, ha agregat el primer edil, que ha presidit aquest dilluns una reunió de coordinació de les àrees municipals implicades per a agilitzar la neteja de les platges.

Barcala ha puntualitzat que durant el dimarts i el dimecres també es duran a terme treballs de reubicació i distribució d’arena per a regenerar els arenals afectats pel temporal i aconseguir una plena normalització de la situació a les platges. “És necessari esperar que baixen el nivell i la força marítima perquè hi ha encara molta mar de fons que llança moltes algues sobre l’arena i la previsió meteorològica apunta al fet que aqueix efecte disminuïsca durant el dimarts i el dimecres, la qual cosa facilitarà del dispositiu de neteja total de les nostres platges, que fins i tot aquest dilluns continuen rebent a milers de banyistes”.

Policia Local, Bombers i dispositiu per a persones sense llar

A conseqüència de la DANA que ha recorregut el país durant el cap de setmana, la Policia Local d’Alacant i el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis han realitzat unes 200 intervencions relacionades amb la caiguda d’arbres i branques, tendals i cartelleria i el sanejament de terrats i edificis, amb especial incidència a la Platja de Sant Joan i Villafranqueza.

La Policia Local també va intervindre per l’acumulació d’aigua en viaris de la Platja de Sant Joan, que no van tindre major transcendència, així com per trapes alçades per la pressió de l’aigua en la mateixa zona.

Com a mesura de precaució, els castells de Santa Bàrbara i Sant Ferran es van tancar al públic el diumenge, al mateix temps que la regidoria de Benestar Social va habilitar un dispositiu especial per climatologia adversa per a les persones sense llar amb l’obertura del segon gimnàs del Centre d’Acolliment i Inserció (CAI), que va acollir a 10 persones en la nit del divendres, 44 el dissabte i 48 el diumenge.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen + eleven =