Alacant adaptarà una nau de Les Cigarreras per a impulsar tallers d'emprenedoria cultural i creativa

La Junta de Govern aprova aquest projecte de reforma i interiorisme de 299.998 euros i cinc mesos d’execució per a adaptar aquest espai al desenvolupament de ‘ImpulsaCultura Projecta’

Alacant adaptarà una nau de Les Cigarreras per a impulsar tallers d'emprenedoria cultural i creativa
07/03/2023 -

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant ha aprovat aquest dimarts el projecte de reforma i interiorisme del condicionament provisional de la nau que ocupa actualment l’arxiu municipal d’Urbanisme per a dedicar-la a tallers d’emprenedoria cultural i creativa ‘ImpulsaCultura Projecta’ en la Cigarreras, amb un pressupost de 299.998,24 euros i un termini d’execució de cinc mesos. Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Operatiu de Creixement Sostenible, per a la programació 2014-2020. Una manera de fer Europa.

L’objectiu d’aquest projecte és l’adequació d’un espai en una de les naus de les instal·lacions del Complex Cultural de Les Cigarreras per al seu ús com a tallers i espais de serveis per a gestió del projecte d’emprenedoria cultural i creativa ‘ImpulsaCultura Projecta’ de l’Agència Local de Desenvolupament d’Alacant. A més, el projecte permetrà l’adaptació de nuclis de lavabos que donen servei tant a l’assecador com a la nau taller.

La regidor d’Ocupació i Desenvolupament i responsable de l’Agència Local de Desenvolupament, Mari Carmen d’Espanya, ha ressaltat que “aquest espai ve a donar resposta al desenvolupament del programa ‘ImpulsaCultura Projecta’ de EDUSI Les Cigarreras, la incubadora de projectes en indústries creatives i culturals d’Alacant, que té com a objectiu generar una comunitat cultural i creativa permanent i connectada i fer d’aquest complex cultural un Hub per a la vocació artística i cultural”.

Aquest programa ofereix formació, assessorament i acompanyament, networking i suport a l’emprenedoria. En la seua tercera edició ofereix quatre cicles d’incubadora d’emprenedoria de sis mesos de duració en el qual s’impulsen un total de 60 projectes, 15 per cicles.

La reforma

L’actuació permetrà la reforma interior de la nau que actualment ocupa l’arxiu d’Urbanisme, per a adequar dit per a ús provisional de tallers. També s’intervé en el condicionament de la construcció exterior, situada al pati de l’assecador, per a la seua utilització com a lavabos.

La zona on es farà la intervenció es troba dins de les instal·lacions del Centre Cultural Les Cigarreras. L’espai on s’intervé es correspon amb la planta baixa d’una nau de dues altures, annexionada a la resta de l’edifici, amb tres façanes que donen a l’exterior de la parcel·la. L’espai té un marcat caràcter lineal, amb unes dimensions interiors de 53,88 per 9,95 metres, amb una gran altura de 4,66 metres a l’interior que recau sota coberta inclinada de teula a tres aigües.

L’edifici contigu de lavabos disposarà d’espais per a cavallers i senyores i se situarà en la construcció exterior que es troba al pati de l’Assecador, que donarà servei a més a la nau taller amb la qual estarà connectat. El conjunt es completa amb un lavabo adaptat es podrà utilitzar com a sala de lactància. A més, es formarà un quart de neteja equipat amb abocador, al mateix temps que es manté l’espai de magatzem existent.

Estètica industrial

En la intervenció preval la renovació dels acabats i les instal·lacions, apostant per una nova imatge que aporte color i mantinga l’estètica industrial mitjançant l’articulació del disseny amb l’ús de xapa perforada de color en el revestiment de façana de lavabos i fals sostre de nau taller.

La zona de tallers comptarà amb una zona per a tallers o impartir formació i una altra de servei amb diferents matisos d’ús en funció del tipus de taller amb il·luminació i ventilació natural.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seven + fifteen =