Alacant adjudica per 3,8 milions d'euros la renovació de tres camps de futbol i el manteniment de les zones esportives

S’ha canviat el paviment de gespa artificial de trenta mil metres quadrats de tres nous camps de futbol en els complexos esportius dels barris

Alacant adjudica per 3,8 milions d'euros la renovació de tres camps de futbol i el manteniment de les zones esportives
12/09/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en Junta de Govern l’adjudicació de dos contractes de millores de les instal·lacions esportives d’Alacant per a escometre la renovació de la gespa artificial en els camps de futbol municipals del Garbinet, Tómbola i La Cigonya, per 1.223.026 euros. Així com el contracte de manteniment de paviments esportius de gespa artificial i natural en els camps de futbol i pistes de pàdel municipals i zones verdes esportives per 2.596.557 euros.

Aquesta dues importants inversions complementen el Pla de Millora i Modernització de les Instal·lacions Esportives d’Alacant, coordinat per les regidories d’Esports i Infraestructures, que dirigeixen els edils Antonio Gallego i Cristina García, que tenen com a objectiu “tindre les dotacions esportives en les millors condicions i manteniment, així com atendre les peticions dels usuaris, especialment, dels clubs de futbol base”.

El primer contracte de gespa artificial té un termini d’execució de dos mesos cadascun, i s’ha adjudicat a la mercantil Realturf Systems S.L, amb tres lots de 372.276, 339.801,48 i 510.949 euros. Inversions que se sumen als tres camps de futbol municipals a la Ciutat Esportiva Antonio Solana, Sant Blas i Florida Babel que ja s’han renovat.

Aquestes obres també contemplen al seu torn la renovació de la xarxa de reg, substitució de la gespa artificial, a més del canvi de les seues dotacions com són: porteries, banquetes, xarxes i mobiliari i adequació de les zones de pas. Amb les obres dels camps de futbol se substituirà el paviment de gespa artificial de prop de trenta mil metres quadrats de tres nous camps de futbol en els complexos esportius dels barris de la ciutat.

Des d’Esports i infraestructures han ressaltat que l’equip de govern ha apostat per “la modernització i posada al dia de les infraestructures esportives de la ciutat amb prop de deu milions d’euros, i ara es continua duent a terme la renovació dels camps de futbol, així com el manteniment d’instal·lacions que són utilitzades per milers de jugadors, garantint tindre uns poliesportius de qualitat i uns espais en bon estat”.

El Camp de futbol municipal ‘La Cigonya’

El projecte de major inversió dels tres, és el del camp de futbol municipal ‘La Cigonya’, localitzat al carrer Esportista Joaquín Blume, per a la seua total renovació, amb un pressupost d’adjudicació de 510.949 euros. A més, es preveu la renovació dels equipaments esportius porteries, banquetes, xarxes, graderies, la renovació dels equipaments de reg del camp de futbol, fonamentalment canons de reg, així com el canaló de drenatge que envolta al camp i finalment, tasques de reparació i adequació d’elements de diversa índole, de cara a millorar les condicions estètiques i funcionals del recinte esportiu.

Adequació en el Poliesportiu Municipal de Tómbola

Les obres en el camp de futbol del Poliesportiu Municipal Tómbola, compten amb un pressupost de 339.801 euros per a l’execució dels treballs necessaris per al canvi del terreny de joc, situat al carrer Penàguila. En aquestes instal·lacions es canvia el terreny i es posen nous equipaments esportius, així com la renovació dels dispositius de reg amb nous canons de reg de tipologia emergent.

Recinte esportiu municipal de Garbinet

Les obres d’adequació i millora de camp de futbol en el poliesportiu municipal Garbinet, s’adjudiquen per 372.276 euros, i renoven el Poliesportiu Municipal Garbinet, situat al carrer Esportista Navarrés Olcina, amb el canvi integral de la gespa, les instal·lacions i equipaments esportius interiors, així com les auxiliars existents, principalment els dispositius d’aspersió del terreny de joc, instal·lant-se nous canons de reg de tipologia emergent, a més de la restitució de zones danyades en la superfície pavimentada que envolta el terreny de joc i la barana perimetral.

Manteniment dels paviments i zones verdes esportives

Així mateix, en junta de Govern s’ha adjudicat el servei de manteniment de paviments esportius d’Alacant de gespa artificial i natural en els camps de futbol i pistes de pàdel municipals, i les zones verdes esportives, amb un pressupost de 2.596.557 euros dividit en dos lots, i un termini de tres anys.

Alacant disposa d’un bon nombre de dotacions esportives de barri amb pràctica de diferents esports, amb 14 instal·lacions amb camps de futbol de gespa artificial i de 13 pistes de pàdel amb gespa artificial a mantindre, que seran objecte del contracte.

A més, es contempla amb aquest servei tant el manteniment preventiu de les instal·lacions de gespa natural, com el correctiu que contempla amb les operacions agroquímiques necessàries i la ressembrada de gespa de fins a 7.100 metres quadrats a l’any, a més de reposició de tepes de fins a 500 metres quadrats a l’any deteriorat per l’ús o incidències externes. També s’inclou la reposició de material vegetal, reposició d’arbustos i arbratge, reparacions de xarxa de reg i materials en jardins.

Els edils d’Esports i d’Infraestructures van destacar que “estem aconseguint invertir a millorar les infraestructures, pavellons, poliesportius, camps de futbol perquè siguen reparats, aconseguint posar-los en valor amb noves construccions perquè els nostres esportistes puguen entrenar en les millors instal·lacions i en perfectes condicions per a l’ús esportiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 10 =