Alacant celebra del 16 al 24 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat amb la reedició de la Ciclovía

Hi haurà itineraris per als vianants pel centre, Santa Cruz i l’Almadrava, tallers de bicicletes i de conducció de patinet

Alacant celebra del 16 al 24 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat amb la reedició de la Ciclovía
13/09/2023 -

La regidoria de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament d’Alacant celebra del 16 al 24 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat dirigida a fomentar una mobilitat més sostenible i el foment de les maneres de transport públic, l’ús dels vehicles de mobilitat personal i els itineraris per als vianants, com a alternatives saludables a l’ús del vehicle privat.

Entre les activitats programades es troba una yincana per les Torres de l’Horta, la reedició de la Ciclovía Litoral entre la Porta de la Mar i l’avinguda de la Vila Joiosa, la celebració de tres itineraris per als vianants pel centre, Santa Cruz i les platges de l’Almadrava i la Albufereta, tallers per a finalitzar el diumenge 24 amb el X Dia de la Bici, organitzat per Cadena 100.

El regidor de Mobilitat Urbana, Carlos de Juan, ha animat a tots els alacantins “a sumar-se a les activitats de la Setmana de la Mobilitat, amb accés totalment lliure i gratuït, de manera particular o en família per a fomentar la pràctica de les maneres de mobilitat més sostenibles i saludables com és l’ús del transport públic col·lectiu i l’ús de la bicicleta, els vehicles de mobilitat personal o la circulació a peu, com a prioritat abans que usar el cotxe particular que sempre resulta més contaminant i augmenta la petjada de carboni de les ciutats”.

La Setmana de la Mobilitat s’inicia el dissabte 16 amb una nova edició de l’a Yincana Torres de l’Horta, amb un recorregut de 13 quilòmetres, que es desenvoluparà amb la col·laboració de la Brigada Ciclista de la Policia Local, en horari de 10 a 14 hores. Aquesta activitat familiar es realitza amb bicicleta o vehicle de mobilitat personal pels camins de Benimagrell, de l’Horta i voltants fent huit xicotetes proves d’habilitat amb recorregut lliure en les quals els participants que les superen rebran un segell en la cartilla que s’entregarà en la inscripció el dia de l’activitat en el punt de partida situat a la Torre Reixes a partir de les 10 del matí.

El diumenge 17 de setembre es reedita la Ciclovía litoral en la qual s’habilitarà la lliure circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal entre la Porta de la Mar i fins a meitat de l’avinguda de la Vila Joiosa (La Pedrera). A més, en l’avinguda Juan Bautista Lafora (al costat del passeig de Gomiz) s’habilitarà una zona d’activitats amb música, parc lúdic infantil amb un rocòdrom, circuit de ‘bicis boges’, inflables per a passar un dia en família lliures de fums, en col·laboració amb Coca-Cola, Mercalicante, Aigües d’Alacant i la Fundació Lukas i el foment de la mobilitat inclusiva amb les seues bicis adaptades. Tots els participants hauran d’inscriure’s en la carpa instal·lada a aquest efecte, rebran un regal i entraran en el sorteig de tres bicicletes.

Del 18 al 22 de setembre es realitzaran tallers d’assessorament per a la reparació de bicicletes i biciregistro en diferents places de la ciutat en horari de 9 a 14 i de 17 a 20 hores. Com la resta d’activitats serà lliure i gratuïta i els interessats podran participar en ells el dilluns 18 al carrer Paraguai (rotonda Mèxic), el dimarts 19 en la carpa situat entre els carrers Pintor Gastón Castelló i Baronia de Polop, el dimecres 20 al parc Florista Immaculada Pérez Gavez-Rotonda Locutor Pepe Mira Galiana, el dijous 21 al carrer Periodista Rodolfo Salazar, en el bulevard central a l’altura de l’encreuament amb el carrer Esportista Navarrés Olcina, i el divendres 22 en la plaça de l’Ajuntament.

“Enguany, com a novetat, s’impartiran de manera paral·lela tallers per a aprendre a conduir patinets elèctrics, els mateixos dies i en les mateixes ubicacions, oferint a més l’oportunitat de conéixer la manera correcta per a la seua utilització pels carrers de la ciutat”, ha comentat De Juan. L’horari d’aquests tallers serà de 10 a 13 i de 17 a 20 hores i està dirigit a majors de 16 anys. Tindrà una part teòrica en la qual s’abordaran qüestions com l’ús del casc, velocitats, edat mínima, utilització del mòbil i auriculars; i una part pràctica en un itinerari viable amb l’acompanyament de la Brigada Ciclista de la Policia Local. El màxim de participants per taller serà de 10 persones.

Del 20 al 22 de setembre es promocionaran els itineraris per als vianants. El dimecres 20 es realitzarà un pels parcs singulars del centre amb punt de partida en la plaça del Paseíto de Ramiro; el dijous 21 es realitzarà un recorregut des del baixador de l’Estació de la Marina per les platges de l’Almadrava i Albufereta.

El divendres 22 de setembre tindrà lloc una jornada de Biciescuela, en la qual podran participar els més joves dels instituts de Secundària, que realitzaran un itinerari ciclista per la ciutat acompanyats per la Brigada Ciclista de la Policia Local fins a la plaça de l’Ajuntament.

I, finalment i en relació amb la Setmana Europea de la Mobilitat, el diumenge 24 de setembre se celebra la desena edició del Dia de la Bici organitzada per la Cadena 100 amb un recorregut infantil des de les 10.30 hores (xiquets a partir de 8 anys que circulen de manera autònoma. Els menors d’aqueixa edat hauran d’anar assistits en algun element homologat com a cadires sobre la bicicleta d’un adult) i un altre general a partir de les 11 hores.

El recorregut infantil s’iniciarà a les 10 del matí donant dues voltes a un circuit amb eixida al carrer Camp de Mirra i que discorrerà per l’avinguda Doctor Jiménez Díaz i entrada en l’aparcament del carrer Teulada. El recorregut general donarà inici a les 11 hores amb eixida des del carrer Teulada i desenvolupament per la Gran Via fins a Esportistes Navarro Olcina, Pare Esplá, avinguda de Dénia, Jovellanos, Juan Bautista Lafora, plaça Porta de la Mar, passeig Conde de Vallellano, avinguda de Loring, Pintor Aparicio, avinguda Eusebio Sempere, Catedràtic Soler, Alcalde Lorenzo Carbonell i Gran Via fins al punt d’inici.

Tota la informació es pot consultar en la pàgina web de la Setmana Europea de la Mobilitat d’Alacant 2023: https://semanamovilidadalicante.com/

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × 2 =