Alacant dona llum verda al pressupost de 2024 de l'Agència Local de Desenvolupament per 3,3 milions d'euros

El Consejo Rector saca adelante las cuentas para el próximo ejercicio con el apoyo del grupo Popular, la abstención de Vox y el voto en contra de PSOE y Compromís

Alacant dona llum verda al pressupost de 2024 de l'Agència Local de Desenvolupament per 3,3 milions d'euros
20/11/2023 -

El Consell Rector de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Ajuntament d’Alacant ‘Impulsalicante’ ha donat llum verda aquest dilluns al projecte de pressupostos de l’ens municipal per a 2024, que ascendeix a 3.289.547 euros, amb una pujada d’1,59 %. Els comptes per al pròxim exercici reforcen els tallers per a l’ocupació, especialment, els programes de formació i ocupació laboral en Zona Nord, així com la formació del nou ens de Gestió i Modernització de les àrees Industrials (EGM). El document ha tirat avant amb el suport del grup Popular i l’abstenció de Vox, davant el rebuig de PSOE i Compromís. EU-UP no té representació en aquest òrgan.

Mari Carmen d’Espanya, responsable de l’Agència Local de Desenvolupament, ha ressaltat que els comptes d’enguany “arriben després del pressupost prorrogat de 2023 i venen a consolidar els programes de formació per a l’ocupació i desenvolupament industrial. Entre les partides a ressaltar destaca una pujada del 42,86 %, fins als 315.000 euros, per als tallers d’ocupació, que ofereixen formació remunerada per un any a persones en situació de desocupació, així com l’aposta per la Fira d’Ocupació i els diferents programes de formació ocupacional que es desenvolupen en els barris de la Zona Nord”.

“També hem posat l’accent aquest exercici en l’impuls al nou ens de Gestió i Modernització d’Àrees Industrials (EGM), en incorporar sengles partides de 15.000 euros cadascuna per a la recentment creada EGM del Pla de la Vallonga i la que està en embrió d’Aguamarga, l’assemblea empresarial de la qual de propietaris té previst ratificar-la aquest pròxim dilluns, a més dels 30.000 euros per a la ja consolidada de Talaies Ciutat Empresarial”, ha subratllat l’edil d’Ocupació i Foment.

A més, també es mantenen els 170.000 euros per a fer costat a les entitats socials de l’anomenat Tercer Sector en el desenvolupament de programes ocupacionals per a l’ocupació, així com les transferències a institucions i entitats sense fins de lucre per al desenvolupament de programes d’ocupació com APSA, Secretariat Gitano, Creu Roja, Fundació Laboral de la Construcció o Fundació Santa María la Real, que s’incorpora per a atendre un nou programa de formació ocupacional amb finançament europeu.

En matèria d’inversió, l’edil ha explicat els grans projectes que s’impulsen des de l’Agència, com l’ampliació del Viver d’Empreses Príncep Felip o l’Àgora Futura, comprendran diversos exercicis i seguiran el seu llit en tractar-se de projectes constructius en altres departaments municipals. També està previst el desenvolupament de diferents projectes amb finançament autonòmic des de l’IVACE destinats a millores en enllumenat, asfaltat i altres serveis en les àrees industrials.

En aquest sentit, la regidora d’Ocupació i Foment ha recordat dues actuacions en marxa en l’àrea industrial de Talaies, com és la construcció de la primera no rotonda d’Espanya, que està a punt de ser acabada; així com l’inici de les obres de renovació urbana i de l’asfaltatge de la seua artèria principal, l’avinguda de l’Antiga Pesseta.

D’Espanya ha ressaltat finalment que “l’Agència Local de Desenvolupament presenta un pressupost equilibrat, que consolida els programes de formació per a l’ocupació, especialment els dirigits als barris de la Zona Nord i en la col·laboració amb entitats socials i del tercer sector, al mateix temps que reforcen la millora en la gestió i el desenvolupament de les àrees industrials, un dels principals motors econòmics de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

eighteen + fifteen =