Alacant dona suport al cupó de la igualtat i la fi de la bretxa salarial impulsat per l'ONCE

L’entitat posa en venda deu milions de cupons amb motiu del 22F i el 8M per a reivindicar la igualtat plena entre homes i dones amb i sense discapacitat

Alacant dona suport al cupó de la igualtat i la fi de la bretxa salarial impulsat per l'ONCE
06/03/2023 -

El grup social ONCE ha presentat aquest dilluns a l’Ajuntament d’Alacant la seua iniciativa de posar a la venda deu milions de cupons amb una doble reivindicació, la igualtat i la fi de la bretxa salarial entre homes i dones, amb motiu de la pròxima celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i del passat 22 de febrer, Dia de la Igualtat Salarial. La regidor d’Igualtat, María Conejero, ha rebut una rèplica d’aquests cupons.

En l’acte, celebrat en el Saló Blau, han participat Conejero, la directora de l’ONCE a Alacant, Estela Medina, la vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE Comunitat Valenciana, María Gesse, i el promotor Braille de l’ONCE a Alacant, Josep Murgui. La presentació ha comptat amb l’assistència de representants dels diferents grups municipals i de treballadors de l’ONCE.

Conejero ha assegurat que “la bretxa salarial persisteix igual que els estereotips de gènere i hem de continuar avançant cap a una societat més justa, inclusiva i igualitària”. “Encara no hem aconseguit una autèntica conciliació i les faenes de casa i les cures continuen recaient majoritàriament en les dones que assumeixen dobles i triples jornades de treball, la qual cosa augmenta la parcialitat dels contractes, la temporalitat i la precarietat”, ha assenyalat l’edil. Per això, “adquirir consciència de la realitat i de la necessitat d’avançar en aquest sentit és tan necessari”, ha afegit.

Gesse ha assenyalat que “no s’entén la igualtat sense inclusió”. En aquest sentit, igual que Medina i en la línia del manifest llegit per Murgui, des de l’ONCE han denunciat que “per a la mitjana de treballadors i treballadores per compte d’altri, la diferència entre persones amb i sense discapacitat en el salari mig anual de 2020 es va situar en un 17,8%, és a dir, quasi 5.000 euros menys a l’any (de 20.799 a 25.305). Per sexe, els homes amb discapacitat van guanyar un 21% menys, mentre que les dones amb discapacitat van cobrar de mitjana un 15% menys que aquelles sense discapacitat. La bretxa s’agreuja amb l’augment de l’edat”.

“I si comparem únicament a les persones amb discapacitat, resulta que el salari dels homes amb discapacitat supera el 12,5% al de les dones amb la mateixa condició. Aquesta bretxa per al total de treballadors i treballadors amb i sense discapacitat ascendeix al 19%”, han explicat.

Inclusió

Amb aquests cupons, el Grup Social ONCE “reivindica l’eliminació de la bretxa salarial per qüestió de gènere i, com no podria ser d’una altra forma, la doble discriminació que existeix, moltes vegades, en sumar la discapacitat, amb l’objectiu d’aconseguir una societat amb les mateixes oportunitats per a totes les persones”. En el Grup Social ONCE treballen ja al voltant de 32.000 dones amb iguals condicions salarials i oportunitats de millora professional amb els seus companys.

Per al Grup Social ONCE, “el talent no té sexe ni edat, el prioritari és detectar talent amb discapacitat capaç de treballar en igualtat de condicions retributives, una cosa present transversalment en totes les categories. En l’actualitat, més del 62% de la plantilla global té discapacitat i un 44% és femenina. Una altra dada interessant és que les dones ocupen actualment, en l’ONCE, el 47% dels llocs intermedis”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × one =