Alacant impulsa la reurbanització del carrer Sol Naixent en un pla integral de reforma de L'Albufereta-Serra Grossa

L’Ajuntament avança en les obres de reparació que s’estan executant dels accessos a l’estació de bombament i el passeig de La Albufereta amb 120.000 euros d’inversió

Alacant impulsa la reurbanització del carrer Sol Naixent en un pla integral de reforma de L'Albufereta-Serra Grossa
16/03/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant treballa juntament amb els veïns de l’associació Serra Grossa en l’elaboració d’un pla integral de reforma d’aquesta zona de la Platja de La Albufereta, que inclou com una de les seues actuacions més destacades la reurbanització del carrer Sol Naixent. El projecte integral per al barri delimitat per l’avinguda de la Vila Joiosa contempla obres de millora en les voreres i l’accessibilitat, nou clavegueram, mobilitat urbana i per als vianants, així com de l’eficiència energètica.

Així ho ha anunciat aquest dijous l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, que ha recorregut la zona al costat dels veïns i tècnics municipals per a recaptar les propostes de l’Associació Serra Grossa amb l’objectiu de “dur a terme una intervenció global en tot el barri, que és molt necessària per a millorar els accessos, voreres, clavegueram i enllumenat, i que ha de comptar amb el suport d’altres administracions”.

El primer edil, juntament amb el regidor d’Infraestructures, José Ramón González, també han visitat les obres per a reparar els accessos a l’estació de bombament d’aigües residuals de La Albufereta -Ebar Vistamar-, que s’executen des de principi d’any amb una inversió de 119.392 euros i un termini de tres mesos. Aquesta intervenció permetrà la reparació de la zona del passeig i l’escullera deteriorada per la tempesta ‘Gloria’. “Treballem conjuntament amb els veïns i residents per a millorar els serveis bàsics i infraestructures d’aquesta zona de La Albufereta, igual que estem fent en l’altre sector del barri amb l’associació Platja Blanca; les aportacions veïnals ens marquen bona part de la nostra línia d’actuació”, ha indicat l’alcalde.

Barcala ha recordat que “és la tercera vegada que l’Ajuntament escomet la reparació d’aquests accessos i les infraestructures danyades, tal com es va comprometre l’Ajuntament amb els veïns a impulsar i invertir en aquestes obres”. Aquesta actuació s’emmarca dins de l’acord que va aconseguir l’Ajuntament amb els veïns de Rocafel-Finca Adoc-Albufereta, per a reparar els danys causats pels últims temporals en els accessos a la primera línia de mar, tal com ha explicat el regidor adjunt en roda de premsa posterior a la Junta de Govern.

Les obres, que ja han començat permeten escometre les actuacions necessàries per a garantir la seguretat i salubritat de les persones i del litoral, així com l’accés a la EBAR per al seu manteniment, al costat de la demolició de la solera de formigó deteriorada i la superfície de formigó de l’espigó afectada per l’enfonsament. Els treballs contemplen també la restauració del mur de maçoneria, i la fonamentació del mur de contenció mitjançant farciment dels buits amb escullera, entre altres intervencions. També s’executarà la reposició de balustrada i la col·locació de protecció amb escullera.

Entre altres projectes de l’àrea d’infraestructures treballa en intervencions per a executar la reparació de bacheado en diferents trams de la calçada per al seu manteniment, en la reparació del mobiliari, i s’han tractat proposades com el canvi de l’escala situada entre els carrers de Sol Naixent i l’avinguda de la Vila Joiosa, que són propietat de les comunitats i volen cedir-les a l’Ajuntament per a la construcció d’una nova.

Nova passarel·la entre les platges de La Albufereta i L’Almadrava

L’Ajuntament ha invertit també en aquesta zona de platges una nova passarel·la de fusta que uneix la vora marítima situada entre La Albufereta i L’Almadrava amb una sendera per als vianants. D’aquesta manera s’han impulsat unes obres per a renovar i substituir part de l’estructura i les làmines de fusta deteriorades per l’ús i el pas del temps, així com s’ha instal·lat en l’arena una nova estructura que voreja l’accés fins al passeig.

Alacant ha invertit en aquest mandat més de 4,6 milions en un pla de millores en La Albufereta i la platja de Sant Joan amb obres d’asfaltat, infraestructures, instal·lacions esportives i millora eficiència energètica. Dins d’aquestes actuacions també s’han dut a terme reposició d’arbratge, la rehabilitació de la nova passarel·la de la canalització del barranc del Juncaret-Orgegia, treballs de reparació de paviment, substitució de jocs lúdics, així com es va executar la reurbanització de la Illeta.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × one =