Alacant aspira a convertir-se en referent internacional del turisme sostenible

L’Ajuntament sol·licita 9,5 milions dels fons Next Generation per a dotze projectes dins del Pla de Sostenibilitat Turística

Uno de los proyectos presentados por el Ayuntamiento de Alicante

Alacant aspira a convertir-se en referent internacional del turisme sostenible
13/05/2022 -

El Patronat de Turisme Alacant City&Beach juntament amb l’àrea de Coordinació de Projectes tenen previst enviar al Ministeri de Turisme dimarts que ve dotze projectes per valor de 9.444.211 d’euros per a concórrer a la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística a càrrec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que reparteix els fons europeus Next Generation.

La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme, Mari Carmen Sánchez, ha explicat que “parlem de projectes transversals en els quals participen les àrees d’Urbanisme i Cultura perquè el turisme és tot el que ofereix la ciutat, des de les platges fins al patrimoni cultural”. Per a Sánchez, la consecució de fons per a poder dur a terme aquestes actuacions, “és molt important per a donar un impuls definitiu als nostres plans, que consisteixen a millorar i modernitzar els principals recursos turístics de la ciutat”.

Els projectes estan dividits en quatre eixos d’actuació que van en línia amb els objectius dels fons Next Generation: Transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

Els pressupostos es reparteixen en tres anualitats.

El regidor de Coordinació de Projectes, Antonio Peral, ha destacat que “aquests projectes milloren els entorns turístics i en conseqüència l’oferta turística d’Alacant”. “L’objectiu és millorar en matèria mediambiental, eficiència energètica i accessibilitat, de manera que venen a reforçar el treball que ja estem realitzant des de l’Ajuntament en matèria de regeneració urbanística, eficiència energètica i l’aplicació de la Intel·ligència Artificial i els mitjans digitals per a acostar-nos al ciutadà i al visitant”.

Projectes

Entre els projectes es troba la regeneració ambiental de tota la zona verda que circumda la platja de l’Almadrava, amb un nou sistema hidràulic que evite l’arrossegament d’aigua cap a l’arena i la contaminació de la mar, una restauració paisatgística i la millora de l’accessibilitat. L’objectiu és recuperar per al turisme aquesta zona de gran potencial. El pressupost d’aquesta actuació ascendeix a 2.686.701 euros.

El regidor d’Urbanisme, Adrián Santos Pérez, ha assenyalat que “es tracta d’un compromís que adoptem tant la vicealcaldessa com jo amb els veïns”. “El càmping que hi havia en aquesta zona va desaparéixer i la zona verda està molt degradada, volem regenerar tot l’espai, que inclou també una zona arqueològica, així com aconseguir l’abocament zero a la mar a través de la renaturalització de l’espai”, ha explicat. D’aquesta manera, ha destacat Pérez, “la ciutat guanyarà un gran parc pegat a la mar amb atractius turístics, culturals i mediambientals”. Així mateix, ha recordat a Costas que “ha de regenerar la seua part” de la platja de l’Almadrava.

Les accions al Castell de Santa Bàrbara són dues, la creació d’un nou accés per als vianants en el vessant oriental de la muntanya Benacantil que facilite l’arribada a la fortalesa des de Verge del Socors per una senda sostenible que incloga miradors. I el condicionament d’un aparcament amb sensors que faciliten informació. Aquest espai s’adequaria a l’altura del parc de l’Ereta. Els pressupostos són d’1.566.000 euros i 518.000 euros respectivament.

A més, s’inclou la rehabilitació del fossat del Castell de Sant Ferran per a continuar avançant en la recuperació d’aquest espai per al seu ús ciutadà i turístic, així com la millora del seu entorn. L’objectiu és pavimentar la zona, reconstruir les antigues canoneres, eliminar les antenes i posar en valor turístic el castell, al mateix temps que es genere activitat econòmica i cultural. El pressupost per a aquest projecte aconsegueix els 654.355 euros.

El desenvolupament del Centre d’Interpretació de les Torres de l’Horta a la Torre Sarrió, ja rehabilitada, és una altra de les apostes per a millorar les experiències turístiques a la ciutat i per a posar en valor el patrimoni i la història alacantinas. El seu pressupost ascendeix als 200.000 euros.

La resta de projectes tenen a veure amb l’impuls de la digitalització i l’eficiència energètica en el museu d’Art Contemporani MACA, així com l’avanç en platges intel·ligents i en definitiva, per a la consolidació d’Alacant com a Destinació Turística Intel·ligent mitjançant l’ús d’Intel·ligència Artificial i l’aprofitament de dades.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha afirmat que “l’obtenció de fons per a realitzar tots aquests projectes ajudaran a col·locar a Alacant en el futur que tots desitgem a nivell turístic, patrimonial, cultural i mediambiental”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one × five =