Alacant avança en la consolidació de ‘pulmó verd’ de la Muntanya Tossal amb 600.000 euros per a recuperar talussos

La Mesa de Contractació obri les ofertes de les sis empreses que opten a la contractació d’aquesta actuació de protecció ambiental

Alacant avança en la consolidació de ‘pulmó verd’ de la Muntanya Tossal amb 600.000 euros per a recuperar talussos
09/08/2023 -

Un total de sis empreses opten a adjudicar-se les obres per a protegir els talussos de la Muntanya Tossal en el vessant sud-oest, entre els instituts Miguel Hernández i Jorge Juan, i així garantir la seguretat de les senderes, l’estabilització dels sòls i afavorir el desenvolupament de la massa forestal del principal ‘pulmó verd’ del centre d’Alacant. Aquesta actuació va eixir a concurs amb un pressupost de 604.910,48 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

La Mesa de Contractació ha conegut aquest dimecres les sis empreses que opten a adjudicar-se el contracte, que són: Solutioma S.L., Tera Obres i Serveis S.L., Pavasal Empresa Constructora S.A., Desnivell Agranaltura S.A., Enees Servicios Integrals S.A. i Nerco Infraestructures S. L. Després de l’obertura dels sobres, les ofertes hauran de ser sotmeses a justificació, en cas necessari, i a l’informe tècnic previ a la proposta d’adjudicació.

Les obres que promou la regidoria d’Infraestructures, que dirigeix Cristina García, tenen com a objectiu millorar la situació dels talussos que componen el vessant de la Muntanya Tossal en l’extrem sud-oest. Per aquesta zona discorren les noves sendes accessibles creades per a connectar peatonalmente aquest entorn forestal amb accés des del carrer Poeta Garcilaso, entre els instituts Miguel Hernández i Jorge Juan.

Aquest enclavament mediambiental se situa entre els barris de Sant Blas i Campoamor, i en el mateix es troben diferents instal·lacions com la Ciutat Esportiva amb l’Estadi José Rico Pérez, el parc de la Muntanya Tossal, les instal·lacions del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá, el CEIP L’Annexa o el Centre de Desenvolupament Turístic d’Alacant.

Doble protecció

Per a protegir els talussos i les zones rocoses es preveu utilitzar un doble sistema de seguretat amb la instal·lació de geomallas i barreres d’amortiment. La instal·lació d’una geomalla s’utilitzarà en el talús adjacent a l’IES Miguel Hernández. En el cas del talús existent en el recorregut superior, que presenta una major altura i pendent, així com una major fragmentació del material rocós del qual està compost, s’instal·larà un sistema de majors prestacions, compost per geomalla més un reforç de bulones i cables.

En l’última intervenció que es va executar en aquest emblemàtic paratge situat en ple cor d’Alacant, ja es van instal·lar barreres amortidores enfront de despreniments al mateix temps que s’executaven les obres d’adequació d’itineraris per als vianants accessibles en aquest entorn.

Mur de contenció

El projecte contempla a més l’execució d’un mur de gaviones al costat del talús existent al nord del pati d’esbarjo de l’IES Jorge Juan. També a mitjana altura del talús existent al costat del camí adjacent al CEIP L’Annexa, es procedirà a la instal·lació d’una barrera amortidora enfront de possibles despreniments, així com la instal·lació de bancs de gaviones al llarg de determinats punts del recorregut per als vianants. Durant les obres es facilitarà el trànsit per als vianants per les senderes, instal·lant les mesures d’abalisament i senyalització necessàries.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen − 1 =