Alacant avança en la reforma del Parc de Bombers de Jaume II

La Mesa de Contractació adjudica l’obra a Escaplés i Fills i proposa a Promed Consulting SLU per a construir la pèrgola per a camions en Idelfonso Prats

Alacant avança en la reforma del Parc de Bombers de Jaume II
31/01/2024 -

Alacant avança en les actuacions de reforma i modernització dels seus parcs de bombers, a més d’en el subministrament de nous vehicles i material tècnic. La Mesa de Contractació d’aquest dimecres ha proposat l’adjudicació de la reforma del parc ‘Jesús González Soria’ en l’avinguda Jaume II a la mercantil Esclapés i Fills S.L. per 405.380,92 euros d’entre les 17 empreses presentades, així com a Promed Consulting SLU la construcció d’una pèrgola per a camions en les instal·lacions ‘Idelfonso Prats’ de Platja de Sant Joan per altres 45.466 euros.

Tots dos concursos entren en la seua recta final per a la seua adjudicació després que aquest mateix mes s’haja adjudicat un tercer concurs per al subministrament de 10 vehicles per al SPEIS, camions, furgons i tot terreny de comandaments per 2.719.081,75 euros en quatre lots a Iveco España S.L., Incipresa SAU i Floymeca S. a. Es tracta de l’adquisició de dues autobombes urbanes pesades i una urbana lleugera, quatre furgons de descontaminació, reserva d’aire, busseig i salvament, a més d’un camió xassís-cabina de salvament, més altres dos vehicles de comandament i prefectura.

Parc ‘Jesús González Soria’

El projecte de reforma del Parc del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) ‘Jesús González Soria’ situat en l’avinguda Jaume II respon a les necessitats de millorar l’habitabilitat i redistribució d’espais de l’edifici, per a cobrir les peticions plantejades pels bombers. Es contempla un total de 15 actuacions de renovació que comprén des dels dormitoris als vestuaris i lavabos, menjador i cuina, gimnàs o la instal·lació d’ascensor, entre altres.

El regidor de Seguretat, Julio Calero, ha ressaltat que “aquesta actuació respon a les necessitats de millora de l’habitabilitat, accessibilitat i redistribució d’espais i serveis en l’edifici del SPEIS de l’avinguda Jaume II després de l’experiència acumulada durant els últims anys i que atenen a més les peticions plantejades pels bombers”.

Parc Idelfonso Prats

Quant a les obres de millora al parc Idelfonso Prats, promoguda des de la regidoria d’Urbanisme, per a la instal·lació d’una pèrgola per a camions a la qual optaven les empreses s’ha proposat la seua adjudicació a Promed Consulting SLU per 45.466,66 euros i un termini d’execució de quatre mesos. Quant al segon lot per a la instal·lació d’una porta d’accés al soterrani a més d’una caseta prefabricada, ha sigut declarada deserta.

Les obres van eixir a licitació en dos lots amb un termini d’execució de quatre mesos per 161.077 euros. En el primer lot s’inclou la marquesina exterior per a donar ombra als vehicles de bombers aparcats per valor de 50.823 euros. I el segon lot és per al projecte d’execució de porta d’accés al soterrani i caseta prefabricada, per valor de 110.254 euros.

6,5 milions d’inversió

Alacant destinarà més de 6,5 milions d’euros a diferents contractes de millora de material, equipament i instal·lacions de Bombers, Policia Local i Protecció Civil a Alacant. D’ells, 3,7 milions d’euros van dirigits als Bombers amb els tres concursos en procés d’adjudicació, al qual se suma la recent adjudicació del subministrament de 250 cascos, 300 sotocascos i guants d’intervenció i 100 llanternes de casc per als equips de protecció personal per altres 308.066 euros.

A més, també es va adjudicar el setembre passat el contracte de manteniment preventiu i correctiu del parc mòbil del SPEIS que es compon de 32 camions i vehicles de comandament, a la mercantil Truck Deal S.L. per 176.217,05 euros per als dos pròxims anys. Entre les millores introduïdes en aquest servei cal destacar l’ampliació de sis a 10 mesos la garantia de les reparacions, així com el seguiment de l’estat i manteniment dels vehicles a través d’una aplicació informàtica.

Julio Calero ha ressaltat que “escometem des de les Regidories de Seguretat Ciutadana i Urbanisme una important inversió a la qual ens vam comprometre el nou equip de govern municipal en l’inici d’aquest mandat, orientada a la modernització d’instal·lacions i mitjans dels Bombers, Policia Local i Protecció Civil”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 18 =