Alacant destina 143.500 euros per a construir les Fogueres Oficials adulta i infantil de 2024

Arranca el termini per a la presentació de projectes, que finalitzarà el pròxim 6 de setembre

Alacant destina 143.500 euros per a construir les Fogueres Oficials adulta i infantil de 2024
23/08/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant destina 143.500 euros per a les Fogueres Oficials de 2024. La quantia de la foguera adulta es manté en els 118.500 euros d’enguany, mentre que la infantil segueix dotada amb 25.000 euros. El termini per a la presentació de projectes comença aquest dimecres, 23 d’agost, i finalitza el 6 de setembre. Les sol·licituds s’han de presentar en les dependències de la Regidoria.

La regidora de Festes, Cristina Cutanda, ha explicat que “la importància del monument en la Festa es reflecteix en les dues fogueres que es planten en la plaça de l’Ajuntament i que promocionen la imatge de la ciutat”.

Característiques

La foguera oficial adulta 2024 no podrà superar, d’acord amb les clàusules del concurs, els 20 metres d’altura. La seua base no serà superior a 12×12 metres, sense que coincidisquen totes dues dimensions. Els materials bàsics seran el cartó i la fusta. Les cartel·les hauran d’estar escrites en castellà i valencià i el nombre de ninots, originals, serà d’un mínim de 28.

Quant a la infantil, no podrà superar els 3 metres d’altura. La base no serà major de 3×3 metres. El cartó i la fusta seran també els materials bàsics en la seua construcció. Les cartel·les presentaran idèntiques característiques que l’adulta i el nombre mínim de ninots serà de 18. La foguera adulta haurà d’estar totalment plantada a les 6 hores del 21 de juny. La infantil, a la mateixa hora, del 20 de juny.

Presentació de projectes

Els artistes que es presenten als concursos hauran d’adjuntar una Memòria Descriptiva en la qual detallaran el tema i el lema de la foguera. Aportaran una explicació detallada del tema que inclourà el nombre de ninots, i les escenes que la componen, entre altres aspectes. A més, una Memòria Tècnica. Els qui opten a l’adulta inclouran en aquesta, un pla a escala 1.10 de la planta de distribució de la foguera i d’una secció vertical presa des del nucli. El pla de la infantil serà d’1.20. En tots dos casos, sengles maquetes: a escala 1.20, en el cas de l’adulta; i de 1:7, pel que fa a la infantil.

Es presentaran dos esbossos -parteix davantera i posterior del monument- a tot color, en sentit vertical i amb detall d’escala. El seu format no haurà de superar els 50×70 centímetres. La maqueta de la Foguera Oficial major serà a escala 1.20. El de la infantil, a 1.17. En tots dos casos, en el marge superior dret haurà de figurar el lema de la foguera.

Els criteris de valoració dels integrants del jurat que triarà les Fogueres Oficials 2024 estaran basats en la creativitat, equilibri, proporcionalitat, originalitat juntament amb el modelatge i cromatisme, i el contingut i la crítica. Les sol·licituds s’han de presentar en les dependències de la Regidoria de Festes, situada a la Casa de la Festa ‘Manuel Ricarte’.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 19 =