Alacant exigeix a Pedro Sánchez el cessament del ministre Garzón pels seus atacs al sector càrnic

PP i Ciutadans signen una Declaració Institucional en la qual s’insta el Govern que pose en marxa una campanya nacional i internacional de suport als ramaders

Alacant exigeix a Pedro Sánchez el cessament del ministre Garzón pels seus atacs al sector càrnic
14/01/2022 -

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant presentarà una Declaració Institucional en el Ple del dijous 27 de gener en la qual exigeix al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, la rectificació “immediata, de manera clara i sense titubejos”, de les declaracions realitzades pel ministre de Consum, Alberto Garzón, i el seu cessament “pels seus reiterats atacs a un dels sectors productius més puixants del nostre país, com és el carni”.

Les portaveus, Mari Carmen d’Espanya i Mari Carmen Sánchez, exigeixen també al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que pose en marxa una campanya nacional i internacional de defensa i suport al sector ramader carni, i “les mesures necessàries perquè avance en sostenibilitat”.

D’Espanya i Sánchez reconeixen el “gran i fonamental” treball realitzat pels centenars de treballadors del sector carni alacantí, els milers de ramaders espanyols, i els veterinaris i enginyers agrònoms “per adaptar el sector carni a les noves exigències reguladores i socials, en matèria mediambiental, de benestar animal i qualitat i seguretat alimentària, amb el que s’aconsegueixen els màxims estàndards en aquestes matèries”.

PP i Ciutadans exigeixen al Govern d’Espanya l’aprovació d’un Pla Integral d’ajudes, “que siga específic per al sector ramader i que li permeta adaptar-se a les noves exigències ambientals i socials, amb un doble objectiu. Suposaria el suport econòmic per a la millora d’instal·lacions que assegurara la mínima afecció a sòls i aigües, i el màxim benestar animal. A més, impulsaria la promoció i el consum dels seus productes a nivell nacional i internacional, reforçant la seua projecció i remeiant els danys que hagen pogut causar les declaracions del ministre Garzón”.

Empreses càrnies a Alacant

Trenta són les empreses càrnies que té la ciutat d’Alacant, i més de 200 a la província, s’explica en el text de la Declaració Institucional. Són en la seua majoria de comerç local, petites i mitjanes empreses. “El que menys necessiten ara -asseguren les portaveus- és que un ministre del Govern d’Espanya, amb els seus greus i irresponsables declaracions, atac als qui més pateixen els assots de la pandèmia i de les seues greus conseqüències econòmiques. Gràcies al comerç local i de proximitat es redueix l’impacte mediambiental, podem gaudir de productes saludables i de primera qualitat i, a més, ajuden de manera clau en el desenvolupament de l’economia local”.

En sumar més arguments per al cessament de Garzón per les seues declaracions, D’Espanya i Sánchez finalitzen assenyalant que “Alacant compta amb milers de treballadors que es dediquen a la gastronomia, hostaleria i restauració. Per tant, aqueixes agosarades manifestacions posen en risc milers de llocs de treball. Són sectors profundament lligats a les indústries càrnia i ramadera, perquè es nodreixen d’ells. No podem més que alçar la veu en defensa dels nostres veïns que es dediquen en cos i ànima treballant en aquests sectors, tan fonamentals i necessaris per a la nostra ciutat, la nostra economia i el nostre país”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =