Alacant organitza una nova edició de 'Festitíteres' amb funcions a l'aire lliure gratuïtes

La venda d’entrades per a les actuacions d’interior en Las Cigarreras i Teatre Arniches arranca de forma anticipada aquest divendres amb preus populars

Alacant organitza una nova edició de 'Festitíteres' amb funcions a l'aire lliure gratuïtes
16/11/2023 -

Els tradicionals espectacles de titelles i marionetes a la ciutat d’Alacant recuperen la seua essència a l’aire lliure. El Festival Internacional de Titelles d’Alacant ‘Festitíteres’ compleix aquest 2023 la seua 36a edició i ho celebra amb el retorn de les funcions a peu de carrer. El certamen estarà de l’1 al 10 de desembre en la capital alacantina i gaudirà de 19 actuacions, així com diferents tallers, exposicions i activitats gratuïtes. Es tracta d’una de les mostres de titelles més destacades i consolidades del panorama nacional i internacional, sent la seua primera edició l’any 1984.

D’aquesta forma, la principal novetat aquest 2023 és la recuperació de les funcions en ple carrer en l’avinguda de la Constitució, la plaça 25 de Maig (Mercat Central), el Parc Paseíto de Ramiro al costat de la biblioteca Azorín i l’entorn del jardí vertical de Las Cigarreras. A més, també s’han programat els tallers “Teatre d’ombres” i “Titelles de dit”, el 8 i 10 de desembre, amb accés lliure.

Així i tot, el programa principal d’actuacions es realitzarà, igual que en les edicions anteriors, en format d’interior a les sales d’exhibició del Teatre Arniches i Les Cigarreras (Caixa Negra i Casa de la Música). En aquest sentit, a partir d’aquest divendres 17 de novembre es posen a la venda les entrades de forma anticipada per a aquests espectacles a través de www.entradasatualcance.com.

La programació engloba a artistes i companyies nacionals procedents d’Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana i Madrid, i internacionals des de França, Dinamarca, Xile i Itàlia. Així, el programa contempla 13 actuacions a preu popular de 7 euros i sis gratuïtes. Festitíteres 2023 estrena a més una nova imatge més “dinàmica, moderna i innovadora”, sense perdre l’essència del titella marioneta. Funde les lletres “F” i “T” en un simpàtic titella, amb la finalitat que es transforme en icona d’aquest festival tan arrelat a la ciutat d’Alacant.

Mostra amateur i altres activitats

En aquesta ocasió, ‘Festitíteres’ també acull la Mostra de Teatre Amateur, on diferents entitats socioculturals i centres educatius de la ciutat interpretaran obres teatrals els dies 29 i 30 de novembre en la Caixa Negra del CC Las Cigarreras. Es tracta d’una manera de mostrar els coneixements adquirits durant els últims mesos en l’elaboració de guions, figures i decorats, així com elements d’attrezzo.

D’altra banda, el dissabte 2 i dimecres 6 de desembre es durà a terme una Masterclass de creació de titella de goma-escuma i maneig de guant. En aquest cas, aquest esdeveniment està destinat a personal docent, artistes amateurs i tot aquell interessat en aquestes tècniques. El taller serà gratuït encara que serà necessari una inscripció prèvia.

Enguany, a la programació de ‘Festitíteres’ se suma novament la col·laboració de la llibreria Pynchon & Co, que acollirà la presentació del llibre Gori Gori, de Joan Alfred Mengual. L’obra narra un viatge fantàstic a través de les emocions, on Mingo, el seu protagonista, cola pel cel, s’endinsa en les profunditats de la terra i s’enfronta a personatges malvats.

La programació detallada del festival la poden consultar en la web oficial https://festititeres.alicante.es

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + fourteen =