Alacant habilita aquest dilluns el carril bus en Federico Soto per a agilitzar el trànsit en l'avinguda de l'Estació

Es recupera l’itinerari de deu línies de l’autobús urbà i interurbà (1, 2, 3, 5, 12, 22, 23, 24 i 27) entre Reis Catòlics i Maisonnave cap al carrer del Teatre i Estels

Alacant habilita aquest dilluns el carril bus en Federico Soto per a agilitzar el trànsit en l'avinguda de l'Estació
15/10/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant avança a aquest dilluns l’obertura provisional del carril bus en l’avinguda Federico Soto per a recuperar l’itinerari habitual de 10 línies de l’autobús urbà i interurbà (1, 2, 3, 5, 12, 22, 23, 24 i 27) entre Reis Catòlics i Maisonnave en direcció al carrer del Teatre i Estels. Aquesta mesura permetrà descongestionar el trànsit en l’avinguda de l’Estació, enfront de la Diputació Provincial, on s’havien traslladat temporalment aquestes línies i les seues parades amb motiu de les obres en l’eix entre Canalejas i Marvá.

El regidor de Mobilitat Urbana, Carlos de Juan, ha anunciat que “els autobusos d’aquestes 10 línies recuperaran des d’aquest dilluns el seu itinerari habitual per l’avinguda Federico Soto en direcció al carrer del Teatre i Estels, en obrir-se de manera provisional el carril bus”. A més, l’edil ha recordat que “tal com ja va anunciar l’alcalde, Luis Barcala, s’han agilitzat en la mesura que siga possible els treballs en aquest tram per a poder recuperar el pas de l’autobús per aquesta artèria principal i així descongestionar l’avinguda de l’Estació per on van haver de desviar-se aquestes línies amb l’inici de les obres en l’eix des de Canalejas a Marvá”.

Les línies que recuperen el seu itinerari per l’avinguda Federico Soto són la número 1 entre Sant Gabriel i Ciutat Triada, la 2 que uneix els barris de Florida i Sagrada Família, la 3 entre Ciutat d’Assís i Colònia Requena, la 5 que uneix la Rambla i Sant Agustí, la 12 des de Porta de la Mar a Joan Pau II, la 22 entre Óscar Esplá i platja de Sa Juan, la 27 entre Estels i Urbanova, així com les línies interurbanes 23 que connecta l’estació del ferrocarril amb Mutxamel, la 24 que uneix l’estació d’autobusos amb Sant Vicent del Raspeig.

D’aquesta manera, tornen també les quatre parades situades en el carril bus de l’avinguda de Maisonnave, les tres de Reis Catòlics, altres tres de Federico Soto i la de la plaça Ruperto Chapí al carrer del Teatre.

Reobertura gradual a tot el trànsit

A més, l’Ajuntament ultima la imminent obertura gradual a tots els vehicles després de les obres de calmat de trànsit i millora de la peatonalitat en el tram comprés entre la Creu dels Caiguts i les avingudes Federico Soto i General Marvá en direcció a Poeta Quintana.

Aquestes obres, que impulsa la regidoria d’Infraestructures i Manteniment, permetran augmentar l’ús per als vianants i comercial d’aquesta important artèria i “millorar l’accessibilitat amb una nova pavimentació de les voreres i eliminació de barreres arquitectòniques”, apunten des de l’Ajuntament. Prèviament, s’ha procedit a la renovació de les xarxes d’aigua potable i recollida de pluvials, a més del cablejat subterrani de l’enllumenat públic, l’instalació de semàfors i la xarxa de reg dels espais enjardinats.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 4 =